Overslaan en naar de inhoud gaan

Teruglezen: Liveblog corona 21 januari

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 8:52

In dit liveblog lees je het belangrijkste coronanieuws uit Limburg en daarbuiten.

Dit is het belangrijkste coronanieuws van donderdag 21 januari

20:50 uur - 20:50 uur - EU-leiders vol met vragen over aanvoer vaccins
De EU-leiders zitten vol vragen over de aanvoer van coronavaccins. Op hun coronavideovergadering donderdagavond zoeken ze naar manieren om snel meer mensen te kunnen inenten, nu nogbesmettelijker virusvarianten zich aandienen.

Premier Mark Rutte en zijn collega's hebben "veel vragen over de transparantie en de planning van de leveringen van de verschillende vaccins", zegt een EU-bron. De boodschap van Pfizer, de fabrikant van het eerste vaccin dat in de EU gebruikt mocht worden, dat de bevoorrading de komende weken wat vertraging oploopt, wekte afgelopen week in veel EU-landen grote bezorgdheid. Regeringen willen weten waar ze op kunnen rekenen. Dat is bijvoorbeeld nodig om te beslissen of ze doses achter de hand moeten houden om ingeënte mensen de noodzakelijke tweede prik te kunnen toedienen, of dat ze die vast kunnen gebruiken voor nieuwe groepen.

18:45 uur - Avondklok vanaf 21:00 uur
De Tweede Kamer heeft ingestemd met de invoering van een avondklok. Komend weekend gaat die in, vanaf 21:00 uur. Dat meldt de NOS.

Het kabinet stelde 20:30 uur voor, maar een motie van D66 om een half uur later te beginnen kreeg een meerderheid van de stemmen.

17:50 uur - Kabinet: 7,6 miljard euro extra naar steun ondernemers
Het demissionaire kabinet tast dieper in de buidel dan verwacht om ondernemers tegemoet te komen in de coronacrisis. De verruiming van het steunpakket kost 7,6 miljard euro, melden de drie verantwoordelijke ministers.

Niet alleen de regeling voor vaste lasten wordt flink uitgebreid, ook de loonkostensubsidie gaat iets omhoog. Er komt een losse regeling voor starters en de voorraadvergoeding voor winkeliers wordt verhoogd en verlengd.

16:40 uur - Tweede Kamer vóór avondklok vanaf 21.00 uur
Een meerderheid van de Tweede Kamer is vóór een avondklok, maar wil die laten ingaan om 21.00 uur in plaats van 20.30 uur, wat het kabinet voorstelde. Een motie die coalitiepartij D66 donderdag tijdens het Kamerdebat gaat indienen, krijgt steun van in ieder geval VVD, CDA, ChristenUnie, SP en 50PLUS.

Ook GroenLinks en PvdA zijn niet principieel tegen, maar willen zich van de noodzaak laten overtuigen door het kabinet. Een half uur later is voor hen niet het doorslaggevende argument.

Het debat is nog bezig. De Kamer zal later stemmen over de moties.

15:50 uur - Weer iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen
Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is voor de tweede dag op rij iets afgenomen. In totaal zijn nu 2340 patiënten met Covid-19 opgenomen, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 44 minder dan woensdag.

Van de opgenomen patiënten met Covid-19 zijn er 673 dusdanig ziek dat ze op de intensive care liggen, twee minder dan een dag eerder. Op verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten het afgelopen etmaal met 42 af tot 1667.

15:30 uur - Weer minder dan 6000 nieuwe coronagevallen
Tussen woensdagochtend en donderdag zijn 5857 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Het is de zesde dag op rij dat dit aantal onder de 6000 uitkomt.

In de afgelopen zeven dagen zijn iets meer dan 37.500 positieve tests doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat komt neer op gemiddeld 5359 per etmaal. Het aantal van woensdag ligt daar iets boven, maar het aantal nieuw vastgestelde besmettingen daalt nog steeds.

14:00 uur - 'Jongeren gaan zich verzetten tegen een avondklok'
Jongeren gaan zich verzetten tegen een avondklok, omdat zij het niet met de maatregel eens zijn. Dat stelt Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond op basis van informatie van jongerenwerkers en politiemensen uit verschillende grote steden. "Op internet zijn er oproepen om toch samen te komen."

De politie wil gericht gaan ingrijpen, omdat er niet massaal agenten op straat aanwezig kunnen zijn. "We gaan doen wat we kunnen. Politiemensen zijn zich aan het voorbereiden en het wordt echt een hele klus."

13:28 uur - Rutte: avondklok moet tussen 20:00 en 21:00 ingaan
Een avondklok moet tussen 20:00 uur en 21:00 uur ingaan om voldoende effectief zijn. Dat zegt premier Mark Rutte donderdag in de Tweede Kamer. Het kabinet wil een avondklok invoeren en die van 20:30 uur en 04:30 uur laten gelden. Diverse partijen in de Kamer pleitten er eerder in te laten gaan.

Volgens de premier is de avondklok nodig, omdat er nog steeds veel nieuwe besmettingen plaatsvinden bij bezoekjes thuis en de nieuwe mutaties van het virus nog besmettelijker lijken. Een avondklok die later dan 21:00 uur ingaat, zou volgens Rutte niet genoeg verschil maken in het terugdringen van de besmettingscijfers, wat weer nodig is om de druk op de zorg beheersbaar te houden.

Volgens PVV-leider Geert Wilders klopt Ruttes pleidooi voor een avondklok van geen kant. "Het is een verhaal van niks. Denkt u daarmee Nederland te kunnen overtuigen?"

12:45 uur - Ook ZLF 2021 weer afgelast
Het Zuid-Limburgs Federatiefeest (ZLF) in Schimmert is voor het tweede jaar op rij afgeschoten. Ook dit jaar gooit de coronacrisis roet in het eten.

De organisatie ziet zich net als vorig jaar genoodzaakt om het ZLF af te gelasten.

'Zoals de situatie rondom het coronavirus er nu naar uitziet, is het organiseren van een dergelijk evenement in de zomer uitgesloten', zo staat op de site van het ZLF. Het schuttersfeest stond gepland van 16 tot en met 18 juli, maar gezien de ontwikkelingen rondom Covid-19 komen die data nog te vroeg. De organisatie weet nog niet of het ZLF wordt verplaatst naar 2022. Lees hier meer.

Schutterswei OLS 2018 stock schutterij OLS
Foto: Loes Schreurs

12:12 uur - Koning in gesprek met eigenaar Dominicanen Maastricht
Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend digitaal een gesprek gevoerd met onder andere Ton Harmes van boekhandel Dominicanen in Maastricht. Het gesprek stond in het teken van de gevolgen van de coronamaatregelen voor de boekverkopersbranche.

De koning sprak met eigenaars van een aantal grote boekwinkels uit het land, zoals dus Ton Harmes van Dominicanen in Maastricht, Monique Kauffman van Dekker van de Vegt in Nijmegen en Fabian Paagman van Paagman in Den Haag. De boekverkopers vertelden Willem-Alexander hoe zij hun klantenkring tijdens de sluiting proberen te behouden met onder meer online-activiteiten en persoonlijke bezorging van de bestellingen. Lees hier meer.

11:32 uur - D66 stuurt aan op later tijdstip voor avondklok
Coalitiepartij D66 ziet een avondklok vanaf 20:30 uur niet zitten. Fractieleider Rob Jetten zei donderdag tijdens een Kamerdebat dat hij nog niet overtuigd is van de noodzaak van deze maatregel. Hij vraagt het kabinet of er gedacht is om de avondklok vanaf 22:00 uur te laten ingaan. Een ingangstijdstip van 20:30 uur kan "sowieso" niet op steun van zijn fractie rekenen, voorspelt Jetten.

D66 was tot vorige week tegen een avondklok, maar Jetten zegt dat hij nu "ongeruster" is vanwege nieuwe informatie over de komst van de nieuwe Britse coronavariant, die besmettelijker is. Hij wil de waarschuwingen hierover van deskundigen "serieus meewegen".

Maar eerst wil hij weten wat de impact is van de voorgestelde avondklok op het sociale welzijn van mensen en hoe die te handhaven is door de politie.

11:30 uur - VVD: gevaarlijk risico om tweede prik alvast aan anderen te geven
De VVD vindt dat het kabinet "een bewust en een gevaarlijk risico" neemt om vaccins die bedoeld zijn als tweede prik alvast aan andere mensen te geven. Op die manier wil het kabinet op korte termijn meer mensen tegen het coronavirus inenten, vooral ouderen. Dat voorkomt dat de helft van de voorraad vaccins nu eerst op de plank blijft liggen voor de tweede prik.

VVD-Tweede Kamerlid Hayke Veldman wijst erop dat dit betekent dat de leveringen van de vaccins wel op tijd moeten zijn. Hij wil weten welk plan zorgminister Hugo de Jonge achter de hand heeft voor het geval de leveringen de komende weken niet op tijd komen of minder zijn dan verwacht.

Met een eerste prik zijn mensen al enigszins beschermd tegen het virus. Een tweede prik zorgt voor de meest optimale bescherming volgens de fabrikanten Pfizer en Moderna. Ze geven aan dat dit na drie weken moet gebeuren, maar dit kan ook later volgens deskundigen.

11:11 uur - Sportclubs puzzelen met avondklok
De afgekondigde avondklok betekent de zoveelste puzzel die sportclubs moeten leggen.

De voetbalclubs denken al na over verschillende opties. Zo heeft Groene Ster uit Heerlen 35 jeugdteams die tot uiterlijk acht uur kunnen trainen om nog op tijd thuis te kunnen zijn.

"We zijn aan het kijken of we de junioren niet twee keer, maar één keer in de week kunnen laten trainen. Dan blijft iedereen bezig en gezond", zegt technisch coördinator Patrick van Tilburg van Groene Ster in de L1 Nieuwsshow donderdag. Ook het organiseren van activiteiten weekenden staat op het lijstje van de club.

Ook hoofd technische commissie van DVO uit Sittard Ron Molnar herkent de problemen. Hij moet zoeken naar alternatieven voor zo'n 350 jeugdvoetballers. Lees hier meer.

11:06 uur - Limburg in Beweging krijgt vervolg op L1 TV
Het populaire tv-programma Limburg in Beweging keert terug op L1 TV.

Ouderenbond KBO-Limburg en regionale omroep L1 slaan de handen ineen om dat mogelijk te maken.

Limburg in Beweging werd gestart tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar van 2020 om ouderen die vanwege de coronapandemie aan huis gekluisterd waren, met eenvoudige middelen toch fit te houden. Lees hier meer.

10:56 uur - Verlopen rijbewijs langer geldig wegens coronamaatregelen
Rijbewijzen die verlopen zijn of binnenkort verlopen blijven langer geldig, meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat donderdag. De coulanceregeling is nodig omdat het voor sommige mensen lastig kan zijn te voldoen aan de eisen van het verlengen als gevolg van de coronamaatregelen.

Het gaat om rijbewijzen die tussen 1 december 2020 en 1 maart 2021 verlopen. Die blijven tot 1 maart geldig. Bestuurders blijven verzekerd en krijgen geen boete als ze staande worden gehouden. De verlenging geldt ook voor beroepsrijders die de zogenoemde verplichte code 95 in hun rijbewijs moeten hebben.

De regeling geldt ook voor Europeanen die in Nederland verblijven met een verlopen rijbewijs van een andere lidstaat.

Rijbewijs
Foto: L1

10:10 uur - ‘Signalen dat jongeren zich gaan afzetten tegen regels'
Er zijn bij politiemensen veel indicaties binnengekomen vanuit jeugdwerk, maar ook via internet, dat groepen jongeren zich gaan afzetten tegen een avondklok als die er komt. Dat zegt voorzitter van de Nederlandse Politiebond Jan Struijs donderdag in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

De politie stelt zich op afzettende jongeren in, maar "het is toch drie weken hard werken met een mogelijke verlenging", zegt Struijs. Agenten zijn alleen bij excessen van plan daadwerkelijk op te treden, maar wanneer is iets een exces? "Dat gaat de politievrouw of -man zelf inschatten. Is het iemand die echt oprecht te laat is en zijn excuses aanbied en snel naar huis gaat, dat is een situatie waar je niet op ingrijpt", zegt de Politiebondvoorzitter.

"Maar als jongeren echt willens en wetens tijdens de avondklok bij elkaar komen, zal je in moeten grijpen. En dat gaat ook gebeuren, maar dat vraagt ook een lange adem."

10:06 uur - Hoge coronacijfers: 'Geen signalen voor Britse variant'
GGD Limburg-Noord heeft van het RIVM geen signalen gekregen dat de Britse variant van het coronavirus mogelijk zorgt dat de besmettingscijfers in Noord- en Midden-Limburg minder snel dalen dan in de rest van het land.

Dat zegt Jac Rooijmans, directeur van GGD Limburg-Noord, donderdagochtend in de L1 Nieuwsshow.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet van alle PCR-testen steekproeven om te achterhalen om welke variant het gaat. Volgens de directeur heeft het RIVM dus niet aangegeven dat er sprake is van veel mutanten van Covid-19. "Daarmee zeg ik niet dat het niet in Limburg-Noord bevindt", zegt Rooijmans.

Uit het wekelijkse cijferoverzicht van het RIVM en de Limburgse GGD'en is dinsdag gebleken dat Limburg de afgelopen week relatief gezien de meeste coronabesmettingen van heel Nederland heeft. GGD Limburg-Noord heeft daarom bij het RIVM aan de bel getrokken om mee te denken wat de oorzaak is dat het aantal besmettingen in die regio hoog blijft. Lees hier meer.

9:57 uur - Duitsland wil grenssluitingen voorkomen
Duitsland wil dat de Europese landen heel nauw samenwerken om coronabesmettingen terug te dringen en nieuwe varianten van het virus te bestrijden. Berlijn hoopt dat grenssluitingen achterwege kunnen blijven dankzij intensieve samenwerking. Dat is de boodschap van regeringscoördinator of 'Kanzleramtchef' Helge Braun, op de dag dat Europese leiders online een topconferentie houden over de bestrijding van het coronavirus.

Braun beklemtoonde dat Duitsland "synchroon wil handelen" met buurlanden. Het doel is volgens hem te voorkomen dat er grenzen gesloten moeten worden, maar dat kan niet worden uitgesloten als buurlanden niet genoeg doen om het aantal coronabesmettingen omlaag te krijgen. Duitsland heeft negen buurlanden.

In de Bondsrepubliek rapporteren de gezondheidsautoriteiten steeds minder besmettingen. Volgens de laatste cijfers ligt het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners donderdag op 119. Dat is het laagste aantal sinds 1 november en dit aantal daalt al tien dagen achter elkaar. Volgens Braun streeft de regering nu met de jongste coronamaatregelen naar gemiddeld 50 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners.

De regionale verschillen zijn echter erg groot en Braun ziet ook de mogelijkheid dat er voor de binnenlandse grenzen tussen de deelstaten eventueel strenge coronamaatregelen moeten worden genomen.

9:03 uur - Coronacrisis blijft uitgavenpatroon huishoudens beïnvloeden
Huishoudens hebben in november vorig jaar 6,5 procent minder besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. Vooral aan diensten, zoals een bezoek aan de kapper, een museum, een restaurant en de bioscoop, werd net als de maanden daarvoor minder uitgegeven. De uitgaven aan duurzame goederen vielen echter hoger uit, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Aan duurzame goederen werd 6 procent meer besteed. Huishoudens kochten vooral meer elektrische apparatuur en artikelen om de woninginrichting te verfraaien. Aan vervoersmiddelen, kleding en schoenen werd daarentegen minder uitgegeven dan een jaar eerder.

8:51 uur - Miljarden extra om bedrijven door coronacrisis te helpen
Het kabinet trekt nog een keer de portemonnee om bedrijven door de coronacrisis te helpen. De extra hulp gaat zeker 4,5 miljard euro kosten, melden bronnen aan RTL Nieuws. Dat bedrag komt bovenop de miljardensteun die al was toegezegd.

Volgens RTL Nieuws gaat de tegemoetkoming voor vaste lasten (TVL) flink omhoog. Bij 100 procent omzetverlies krijgen ondernemers voortaan ten minste 80 procent van de vaste lasten vergoed. Momenteel is dat nog 70 procent.

Ook de vergoedingspercentages voor kleiner omzetverlies gaan zeker met 10 procentpunt omhoog. En verder kunnen meer bedrijven gebruikmaken van de regeling.

8:50 uur - Oxford-wetenschappers werken aan aangepast vaccin tegen mutanten
Wetenschappers van de Universiteit van Oxford werken aan nieuwe versies van het Oxford/AstraZeneca-vaccin, die bescherming moeten bieden tegen de gemuteerde varianten van het coronavirus die zijn opgedoken in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Brazilië, meldt de Britse krant The Telegraph.

Het team achter het Oxford/AstraZeneca-vaccin onderzoekt de haalbaarheid van het herontwikkelen van de technologie achter het vaccin, schrijft The Telegraph. De Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca verwees voor commentaar naar de Universiteit van Oxford. Een woordvoerder van de universiteit zegt dat er zorgvuldig wordt uitgezocht in hoeverre de nieuwe varianten van het coronavirus bestand zijn tegen de vaccins en welke processen nodig zijn voor een snelle ontwikkeling van een aangepast coronavaccin. Resultaten van recente laboratoriumproeven wijzen erop dat het Pfizer/BioNTech-vaccin werkzaam is tegen de Britse variant, die zich snel over de wereld verspreidt. BioNTech heeft aangekondigd dat het snel komt met een gedetailleerde analyse van de werkzaamheid van het vaccin tegen de Zuid-Afrikaanse variant. Dergelijke proeven worden ook uitgevoerd door farmaceuten AstraZeneca, Moderna en Curevac.

8:45 uur - CBS: werkloosheid verder gedaald in december
De werkloosheid in Nederland is in december verder gedaald naar 3,9 procent van de beroepsbevolking. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend. In november stond de werkloosheid nog op 4 procent.

Volgens het CBS waren er vorige maand 368.000 mensen werkloos. In de afgelopen drie maanden daalde het aantal werklozen met gemiddeld 15.000 per maand. Het aantal werkenden groeide in deze periode met gemiddeld 24.000 per maand, zegt het statistiekbureau.

Voor het eerst sinds zes maanden stijgt het aantal WW-uitkeringen weer, meldt uitkeringsinstantie UWV verder. Het UWV registreerde eind december 286.000 lopende WW-uitkeringen, een toename van 9000. Dit komt voor een groot deel door een gebruikelijke toename van de WW in de winter. Zo steeg het aantal uitkeringen in de bouw en landbouw. De coronacrisis versterkte dit effect: ook in de horeca steeg het aantal WW-uitkeringen.

8:00 uur - PostNL bezorgt recordaantal pakketten door corona
PostNL heeft afgelopen jaar een recordaantal van 337 miljoen pakketten bezorgd. Die stijging werd veroorzaakt door de coronacrisis. Het postbedrijf schat in dat er zo'n 25 miljoen incidenteel waren als gevolg van het virus. Vooral na het ingaan van de tweede lockdown, die samenviel met de kerstperiode, was het "uitzonderlijk druk".

In het vierde kwartaal werden haast 30 procent meer pakjes verstuurd dan een jaar eerder. Over heel 2020 ging het om een stijging van net geen vijfde. Een deel van die groei zal blijven, verwacht PostNL, omdat mensen gewend zijn geraakt aan het gemak van onlinebestellen. Een deel van de toename was eenmalig. "Denk daarbij aan de nieuwe laptop en de bureaustoel om thuis goed te kunnen werken."

PostNL rekent dan ook op een aanzienlijke groei van de omzet, tot 3,3 miljard euro, en de winst. Het bedrijf rekent op een genormaliseerde bedrijfswinst (ebit) van 240 miljoen euro. Daarvan beschouwt PostNL 55 miljoen euro als het eenmalige gevolg van de coronacrisis. In 2019 bedroeg de bedrijfswinst nog 135 miljoen euro. Ook is het aanzienlijk meer dan waar PostNL zelf eerder rekening mee hield.

Topdrukte bij sorteercentrum PostNL Born (27 nov 2020)
Pakjesbezorgers in Limburg hebben momenteel te maken met een feestdagendrukte.
Foto: L1 (Riël Linssen)

7:23 uur - Consumentenvertrouwen blijft zwak door coronacrisis
Het vertrouwen van Nederlandse consumenten in de economie staat ook deze maand onder druk door de coronacrisis, al nam het pessimisme wel licht af. Dat laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten.

De graadmeter waarmee het statistiekbureau het vertrouwen meet, kwam voor januari uit op min 19 tegen min 20 in december. Daarmee ligt het consumentenvertrouwen ver onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (min 7).

Het CBS zegt verder dat consumenten in januari nagenoeg hetzelfde oordeelden over de economie als in december. Over de economie in de komende twaalf maanden waren consumenten een fractie minder somber, terwijl ze over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden een fractie negatiever waren. De koopbereidheid blijft onveranderd, aldus het statistiekbureau.

6:30 uur - Opnieuw meer nieuwe coronabesmettingen Duitsland
Het aantal nieuwe coronabesmettingen dat in de laatste 24 uur in Duitsland is vastgesteld, is voor de derde dag op rij toegenomen. het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, heeft donderdagochtend 20.398 nieuwe besmettingen gemeld.

Dinsdag en woensdag meldde het RKI nog respectievelijk 11.369 en 15.974 nieuwe besmettingen. Daarvoor daalde het aantal besmettingen drie dagen op rij. Dat er sprake is van een daling rond het weekend en vervolgens van een stijging van het aantal gevallen naarmate de week vordert, is in Duitsland een gebruikelijk patroon. In het afgelopen etmaal overleden in de Bondsrepubliek nog eens 1013 coronapatiënten. In totaal zijn in Duitsland tot dusver zeker 49.783 personen overleden aan de gevolgen van Covid-19.

6:00 uur - Vakbond CNV wil coronasteun tot einde van het jaar
De vakbond CNV roept het kabinet op om de steun aan bedrijven vanwege het coronavirus te verlengen tot het einde van het jaar. CNV is bang dat er anders veel ontslagen zullen vallen in sectoren die volgens de bond op omvallen staan.

"Iedere vorm van eerdere afbouw leidt tot massale ontslagen", aldus voorzitter van CNV Piet Fortuin. "We overzien de mokerslag nog niet die deze huidige lockdown teweegbrengt aan de economie. We roepen het kabinet op om tot aan de laatste vaccinatie de reddingsboei naar werkend Nederland uit te gooien."

Fortuin zegt dat de steun pas moet worden afgebouwd als de laatste vaccinatie is toegediend. Volgens hem gaat de lockdown nog tot na 8 februari duren, dat is de huidige einddatum. Veel bedrijven moeten volgens het CNV daarom reorganiseren.

Geld euro's _HD
Foto: iStock

3:30 uur - Tweede Kamer debatteert over komst ingrijpende avondklok
De Tweede Kamer debatteert donderdag over het al dan niet invoeren van een avondklok. Het kabinet wil deze maatregel invoeren, maar dan wel met voldoende steun vanuit de Kamer zei premier Mark Rutte woensdag tijdens een persconferentie.

De kwestie ligt zeer gevoelig, niet alleen in de Kamer maar ook in de coalitie. Vooral coalitiepartij D66 heeft zich tegen de maatregel verzet. "Begin er nu niet aan!", riep fractievoorzitter Rob Jetten het kabinet vorige week op tijdens een debat. De partij wil er pas aan als de wetenschappelijke onderbouwing hun inzicht voldoende is.

Woensdag kwam het OMT-advies erover naar buiten, waarin staat dat de avondklok een afname van de besmettingen van 8 tot 13 procent kan realiseren.

2:00 uur - Mariniersoefening in Noorwegen geplaagd door corona
Een mariniersoefening in Noorwegen wordt geplaagd door corona. Ondanks de maatregelen die zijn genomen, hebben twee militairen bij aankomst positief getest. Binnen het korps vraagt men zich af of de training nog moet doorgaan, schrijft De Telegraaf.

Ruim zeshonderd mariniers gaan naar Noorwegen. De eerste groepen vertrokken afgelopen week. Om te voorkomen dat ze corona verspreiden, moeten ze in Nederland twee weken in thuisquarantaine.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen