Overslaan en naar de inhoud gaan

Teruglezen: Landgraaf wil garantie voor Pinkpop

Geplaatst opvrijdag 22 januari 2021 - 8:00

In dit liveblog lees je het belangrijkste coronanieuws uit Limburg en daarbuiten.

Dit is het belangrijkste coronanieuws van vrijdag 22 januari:

20:30 uur - 'Steunpakket niet voldoende voor winkelketens'
Het uitgebreide steunpakket voor winkels die vanwege de lockdown gesloten zijn, is niet voldoende voor grote winkelketens. Daardoor komt 30 tot 40 procent van de winkels in de non-foodsector in de problemen, schat branchevereniging Raad Nederlandse Detailhandel (RND). Boosdoener is het maximumbedrag dat aan de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) en de voorraadvergoeding gesloten detailhandel (VGD) is gesteld voor bedrijven met meer dan 250 werknemers.

De RND denkt dat die maximumbedragen worden bepaald door wat van de Europese Unie aan steun mag worden gegeven. Kleinere winkelbedrijven krijgen daardoor wel voldoende steun, maar grotere ketens niet. "Als deze lockdown nog langer dan februari gaat duren, zullen winkelketens om gaan vallen, zullen duizenden winkelpanden in winkelgebieden leeg komen te staan en staan dadelijk tienduizenden medewerkers op straat", waarschuwt directeur Eus Peters van RND.

17:32 uur - Vaccinatie huisartsen begonnen
De vaccinatie van huisartsen en hun medewerkers is begonnen. In het Medisch Spectrum Twente kreeg huisarts Marieke Nijhof uit Enschede vrijdag de eerste prik. In totaal komen 15.000 mensen in aanmerking voor deze vaccinatieronde. Het gaat niet alleen om huisartsen, maar ook om artsen in opleiding, verpleegkundig specialisten, zogeheten physician assistants en chauffeurs van huisartsenposten die 'een vitale functie' hebben in de zorg voor coronapatiënten. Ze krijgen het vaccin van Moderna.

De vaccinaties worden uitgevoerd in 23 ziekenhuizen. De eerste prikken worden dit weekend in twaalf ziekenhuizen gezet in Twente, de westelijke Randstad (Rotterdam, Den Haag, Leiden, Gouda en Dordrecht), de regio Zwolle en het noorden van het land. Later volgen de vaccinaties in elf ziekenhuizen in de rest van het land. Dat gebeurt op zijn vroegst op 3 februari.

16:56 uur - AstraZeneca meldt vertraging levering vaccins aan EU
Farmaceut AstraZeneca heeft de Europese Commissie laten weten dat het straks niet in staat zal zijn de volledige eerste lading vaccins aan de EU-landen te leveren, meldt de Duitse krant Bild op basis van bronnen in bedrijfskringen. Om wat voor hoeveelheden het precies gaat, is niet duidelijk.

Het vaccin van AstraZeneca en de Universiteit van Oxford worden momenteel onderzocht door de Europese medicijnwaakhond EMA. Naar verwachting geeft die eind januari groen licht voor gebruik van het vaccin, waar Duitsland er voor 2021 ruim 56 miljoen van heeft besteld, aldus Bild. De Europese landen hebben samen zeker 300 miljoen doses besteld bij de Zweeds-Britse farmaceut.

16:33 uur - Belgen vier weken onthouden van plezierreisjes
De inwoners van België mogen binnenkort ruim vier weken het land niet uit voor hun plezier. Niet-noodzakelijke trips naar het buitenland worden volgens Belgische media vanaf 27 januari tot 1 maart verboden. Grensarbeid, zakenreizen en dringend familiebezoek worden uitgezonderd. De grenzen blijven open maar reizigers die vanuit een rood gebied België binnenkomen moeten zich, zoals nu al, laten testen en bij aankomst in quarantaine.

Premier Alexander De Croo had de maatregel al aangekondigd, maar moest wel de leiders van de vijf deelregeringen meekrijgen. Volgens meerdere Belgische media is daarover overeenstemming bereikt. België is vooral beducht op terugkerende vakantiegangers tijdens de krokusvakantie die op 15 februari begint. De regeringen willen met het verbod voorkomen dat de besmettelijke nieuwe varianten van het virus uit het buitenland België in komen.

13:20 uur - Supermarkten verplicht dicht om 20:45 uur
Supermarkten sluiten om 20:45 uur, een kwartier voor het ingaan van de avondklok, verplicht hun deuren. Klanten hebben dan nog de gelegenheid om op tijd thuis te komen.

Eerder maakte de regering nog bekend dat supermarkten om 20:15 uur dicht zouden moeten, aangezien er toen een avondklok vanaf 20:30 in de maak was. Onder druk van de Tweede Kamer werd het moment wanneer je niet meer op straat mag met een half uur verschoven.

Supermarkten reageren opgelucht op de definitieve vorm die de avondklok gaat krijgen. Vooral de zekerheid dat de bevoorrading achter de schermen mag doorgaan is goed nieuws. Het gaat dan om bijvoorbeeld om vulploegen in de winkels en de werkzaamheden in distributiecentra.

13:15 uur - Landgraaf gaat lobbyen voor garantie Pinkpop
Als het aan de gemeente Landgraaf ligt, gaat Pinkpop deze zomer gewoon door.

De gemeente gaat in Den Haag lobbyen zodat Pinkpop ook kan rekenen op het garantiefonds voor evenementen. Daarnaast staat Landgraaf open voor een alternatieve festivaldatum.

Dat fonds is door de Rijksoverheid in het leven geroepen zodat de organisatie van evenementen al kan beginnen, zonder risico te lopen op een grote verliespost als het evenement op het laatste moment moet worden afgeblazen. Het garantiefonds geldt voor evenementen die na 1 juli op de agenda staan. Pinkpop 2021 staat gepland voor 18, 19 en 20 juni. Lees hier meer.

Pinkpop 2019 Wesley van Bree_HD
Foto: L1 (Wesley van Bree)

12:45 uur - Politie stopt trouwfeest in Londen met 400 gasten
De politie in Londen heeft een trouwfeest met vierhonderd gasten dat plaatsvond in een school stopgezet. Volgens de huidige coronaregels zijn maximaal zes gasten toegestaan bij een bruiloft.

Alle ramen van de school in het noorden van Londen waren afgeplakt, waardoor niet naar binnen kon worden gekeken. De politie kreeg meldingen van het feest, waarna agenten ter plekke honderden mensen zagen. De organisator van het feest heeft een boete van 10.000 pond (11.221 euro) gekregen. "Dit is een totaal onacceptabele breuk van de coronaregels", aldus het hoofd van de lokale politie. "Die regels zijn ingevoerd om levens te redden en de druk op de gezondheidszorg te verminderen."

De autoriteiten maakten donderdag nog bekend dat de boetes voor het bijwonen van coronafeestjes in Engeland worden verviervoudigd tot 800 pond (900 euro).

12:09 uur - Serie Carnavalshart laat zien wat er allemaal wel kan
De regionale omroepen L1 en Omroep Brabant maken samen met KRO-NCRV de vijfdelige serie Carnavalshart. De serie krijgt als motto 'wat er wél kan'.

Omdat het virus nog altijd niet onder controle is en de bevolking grote beperkingen is opgelegd, zal carnaval 2021 dan ook niet veel om het lijf hebben. Of zoals de omroepen het samen zeggen: "Geen polonaise, geen blaaskapel, geen optocht. Maar het carnavalshart blijft kloppen. Van Roermond tot Roosendaal, van Maastricht tot Breda, van Tegelen tot Schijndel, de serie Carnavalshart reist kriskras door de zuidelijke provincies om de ziel van carnaval te belichten. Carnavalshart gaat over saamhorigheid, carnavalsliefdes en schouders eronder, juist in deze moeilijke tijden." Lees hier meer.

10:42 uur - KLM werkt aan 'logistieke puzzel', lange vluchten vertrekken nog
De eerste langeafstandsvluchten van KLM zijn vrijdagmorgen, ondanks een eerdere waarschuwing dat vliegen niet mogelijk was, volgens schema vertrokken. Ook korte vluchten gaan vooralsnog op een normale wijze door. Ondertussen werkt KLM achter de schermen naar eigen zeggen aan de "immense logistieke puzzel" als vanaf zaterdag ook voor crewleden een verplichte coronasneltest geldt, voordat koers wordt gezet terug naar Amsterdam.

De maatschappij waarschuwde eerder dat door het instellen van een verplichte coronatest voor reizigers en bemanning vanaf vrijdag nagenoeg geen vluchten door kunnen gaan. Als ook vliegend personeel verplicht een sneltest moet ondergaan, loopt de luchtvaartmaatschappij het risico dat werknemers moeten achterblijven. KLM heeft al aangegeven crews niet in het buitenland achter te laten uit het oogpunt van goed werkgeverschap. De maatschappij verwacht later op vrijdag meer duidelijkheid over de logistiek te kunnen verschaffen.

8:46 uur - Middelbare scholen creatief met open dagen
Door de langdurige sluiting van de scholen is het voor het voortgezet onderwijs dit jaar onmogelijk om fysieke open dagen te organiseren voor leerlingen van het basisonderwijs.

Toch moet de nieuwe lichting brugklassers in maart een middelbare school kiezen. En daarom bieden veel scholen nu online open dagen aan, in de vorm van virtuele rondleidingen, YouTube-filmpjes, zoomsessies en zelfs hele talkshows.

"Vorig jaar april zagen wij dit al aankomen", vertelt Margriet Grutters, conrector op het Elzendaalcollege in Gennep. "Corona kon wel eens lang gaan duren en we zijn daarom toen al gaan kijken naar andere mogelijkheden om ons als middelbare school te presenteren." Het Elzendaalcollege is niet de enige school die al vroeg is gaan kijken naar alternatieven. Limburgse scholen hebben behoorlijk geïnvesteerd in digitale rondleidingen met daarin links naar YouTube-filmpjes, docenten die je in 3D verwelkomen in hun klaslokaal en ontploffingen met scheikundeproefjes. Lees hier meer.

8:00 uur - VNG: verkiezingen zijn niet meer uit te stellen
Gemeenten worstelen nog enorm om alle extra maatregelen voor elkaar te krijgen die nodig zijn om in maart Tweede Kamerverkiezingen te kunnen houden. Maar er is geen weg meer terug, zegt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) tegen BNR.

Er is al te veel in gang gezet om de verkiezingen nu nog uit te stellen. Grote zorgen zijn er wel over de opmars van de Britse coronavariant, die de verkiezingen alsnog kan dwarsbomen, zo vrezen de VNG en de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB).

Het vinden van geschikte locaties is voor gemeenten nu de grootste worsteling. Want om voldoende afstand te kunnen houden zijn meer en grotere stemlocaties nodig. Omdat er nu al naarstig wordt gezocht naar geschikte stemlocaties en vrijwilligers is er eigenlijk geen weg meer terug, vinden de VNG en NVVB. Ook de ervaringen van de gemeenten die vorig jaar november vanwege herindelingen gemeenteraadsverkiezingen hebben gehouden, sterken de gemeenten in het idee dat er in deze pandemie veilig gestemd kan worden.

stock stemmen verkiezingen rode potlood
Foto: iStock

7:30 uur - Premier wil Belgen tijdelijk buitenlandse plezierreizen verbieden
België verbiedt naar verwachting opnieuw niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland voor zijn inwoners. Premier Alexander De Croo wil dat vrijdag in het Overlegcomité van de zes regeringen in het land voorstellen om de import van nieuwe, besmettelijke varianten van het coronavirus te beperken. Hij is vooral beducht op terugkerende vakantiegangers tijdens de krokusvakantie die in België op 15 februari begint.

In maart vorig jaar verbood België al eens niet-essentiële verplaatsingen voor zijn burgers, naar het buitenland maar ook in eigen land. Het nieuwe coronavirus hield toen erg huis bij de zuiderburen. Zelfs eigenaars van een vakantiehuisje in de Ardennen of aan zee mochten er niet heen. Nu doet België het relatief goed ten opzichte van andere EU-landen maar de liberaal De Croo wil voorkomen dat zijn landgenoten de Britse, Zuid-Afrikaanse of andere besmettelijke coronavarianten uit het buitenland mee terugnemen.

7:00 uur - Aantal nieuwe coronabesmettingen Duitsland licht gedaald
Het aantal nieuwe coronabesmettingen dat in de laatste 24 uur in Duitsland is vastgesteld is licht gedaald, na drie dagen van stijgingen.

Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, meldt vrijdagochtend 17.862 nieuwe besmettingen, tegen 20.398 een dag eerder. In totaal zijn in Duitsland nu 2.106.262 mensen besmet geraakt met het virus.

Ook het aantal overleden mensen daalde het afgelopen etmaal licht. Er stierven 859 coronapatiënten, tegen 1013 een dag eerder. In totaal zijn in Duitsland tot dusver zeker 50.642 personen overleden aan de gevolgen van Covid-19.

6:45 uur - 'Japan tot conclusie gekomen dat Spelen niet door kunnen gaan'
"De Japanse regering heeft achter gesloten deuren de conclusie getrokken dat de Olympische Spelen in Tokio vanwege het coronavirus afgelast moeten worden." Dat zegt een niet bij naam genoemd lid van de Japanse regeringscoalitie tegen de Britse krant The Times.

"De Olympische Spelen in Tokio zijn gedoemd. Het doel is nu een manier te vinden om de afgelasting zonder gezichtsverlies aan te kondigen en de mogelijkheid open te laten dat Tokio op een later tijdstip alsnog als gastheer kan optreden. Niemand wil de eerste zijn die dat zegt, maar de consensus is dat het te moeilijk is. Persoonlijk denk ik niet dat het gaat gebeuren," zei de bron.

"Er is geen waarheid in het bericht over de mogelijke afgelasting van de Olympische Spelen," aldus een woordvoerder van de Japanse regering. De Japanse premier Yoshihide Suga wilde niet reageren op het bericht in de krant, maar zei in het Japanse parlement vrijdag dat hij samen met de stad Tokio en het Japans Olympisch Comité werkt om de Spelen op de geplande aanvangsdatum van 23 juli te organiseren.

6:30 uur - 2,3 miljoen Nederlanders al beschermd tegen Covid-19
Een op de acht Nederlanders heeft inmiddels antistoffen tegen corona. Uit onderzoek van bloedbank Sanquin onder duizenden bloeddonoren blijkt dat vorige week bij 13 procent van hen sporen van een doorgemaakte corona-infectie zijn aangetroffen, schrijft de Volkskrant.

Dat zou betekenen dat nu bijna 2,3 miljoen mensen natuurlijke immuniteit tegen het coronavirus hebben ontwikkeld. Hun antistoffen zorgen voor langdurige bescherming.

Sanquin-onderzoekers volgen sinds de lente van vorig jaar een groep van bijna 600 (voormalige) corona-geïnfecteerden en na acht maanden waren bij praktisch iedereen nog antistoffen in het bloed traceerbaar, zegt arts-microbioloog Hans Zaaijer. Óók het type antistof (IgG) dat zorgt voor bescherming op lange termijn. Die bevindingen zijn in lijn met internationale studies die uitwijzen dat het immuungeheugen van voormalige coronapatiënten zeker zes tot acht maanden standhoudt.

6:00 uur - Sociaal Maatje: 'Een luisterend oor is heel belangrijk'
Het verlangen naar sociaal contact in coronatijd is groot. Dat blijkt ook uit burgerinitiatieven die overspoeld raken met vragen daarover. Sociaal Maatje Heerlen is daar een van. "Mensen raken wanhopig."

Dat merkt Amber-Helena Reisig tijdens deze tweede lockdown. Mensen met een laag inkomen en weinig contacten hebben het zwaar te verduren tijdens de coronacrisis. Toen de eerste lockdown in maart werd aangekondigd startte ze daarom samen met lokale SP-voorzitter Cynthia Smeets het initiatief Heerlen Against Corona dat later is opgegaan in Sociaal Maatje Heerlen. Lees hier meer.

6:00 uur - Inspectie: eindtoets op basisschool moet doorgaan
De eindtoets op basisscholen moet dit jaar hoe dan ook doorgaan - ondanks corona. De Onderwijsinspectie waarschuwt in het AD: gaat de toets voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door, dan weten we niet hoe erg de onderwijsachterstand van kinderen is. "Dan verliezen we het zicht."

Als de eindtoets wordt afgenomen kunnen de scores lager zijn dan in normale, coronavrije jaren. Inspecteur-generaal Alida Oppers van de Onderwijsinspectie verwacht niet anders. "Het onderwijs is dan al een jaar niet optimaal geweest." Maar dat is geen reden om de toets te schrappen, vindt Oppers. "Dan wéét je in elk geval hoe de leerlingen en het onderwijs ervoor staan."

Ook ouders willen dat de eindtoets dit jaar wél doorgaat. Ook in deze crisistijd biedt de eindtoets - verplicht voor alle leerlingen van groep 8 - waardevolle en objectieve informatie, vindt Oppers. "Door de resultaten weten we straks waar de lacunes zitten: waar schort het aan en wat kun je er - misschien nog voor de zomervakantie - aan doen?"

5:30 uur - OMT bespreekt opties voor betere mondmaskers zorgpersoneel
Het Outbreak Management Team (OMT) bespreekt vrijdag de mogelijkheden om zorgpersoneel te voorzien van beter beschermende mondmaskers. Zorgvakbonden hebben daartoe een verzoek ingediend. Ze vinden dat medewerkers uit de sector standaard preventief gebruik moeten kunnen maken van zogeheten FFP2-maskers.

De bonden CNV, FNV, NU'91 en V&VN pleiten voor aanscherping van de RIVM-richtlijn over mondmaskers. In de zorg zijn nu chirurgische mondmaskers in de meeste gevallen de standaard. De betere FFP2-maskers worden alleen aangeraden voor 'hoog-risicohandelingen' bij coronapatiënten en mensen bij wie het virus wordt vermoed. Bijvoorbeeld wanneer een patiënt aan de kunstmatige beademing wordt gelegd. Daarbij komen veel kleine druppeltjes vrij waar het virus in kan zitten.

Wat de bonden betreft moeten FFP2-maskers standaard worden voor alle zorgmedewerkers die te maken hebben met coronapatiënten, "ongeacht de setting en de handelingen die uitgevoerd worden".

5:00 uur - Aantal sterfgevallen vorige week gedaald, maar blijft hoog
Hoewel vanwege het coronavirus nog steeds meer mensen overlijden dan gebruikelijk, daalde het aantal sterfgevallen vorige week. Die daling was ook te zien bij kwetsbare groepen, namelijk ouderen en mensen die langdurige zorg ontvingen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vorige week overleden naar schatting 3850 mensen, 500 meer dan normaal zou zijn in deze tijd van het jaar. De statistici hebben dat ingeschat op basis van sterftecijfers in voorgaande jaren en demografische trends. Tot nu toe zijn tijdens de tweede golf bijna 9000 meer mensen overleden dan gebruikelijk.

Het sterftecijfer van mensen onder de 65 jaar was vorige week niet hoger dan normaal. Bij mensen vanaf die leeftijd wel, evenals de mensen die zorg ontvingen in het kader van de Wet langdurige zorg. Maar ook in deze groepen ging het aantal sterfgevallen naar beneden.

4:45 uur - Waarde landbouwexport stijgt naar recordwaarde ondanks corona
De totale waarde van de Nederlandse landbouwexport is in 2020 naar een recordhoogte gegroeid, ondanks de coronacrisis. De groei is te danken aan een stijging van de prijzen en de wederuitvoer, qua volume werd wat minder geëxporteerd. Dat melden Wageningen Economic Research (WUR) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De landbouwexport kwam vorig jaar naar schatting uit op een waarde van 95,6 miljard euro, 1 procent meer dan in 2019. Daarvan is 68,3 miljard euro export van Nederlandse makelij en 27,3 miljard euro wederuitvoer. De waarde van de landbouwexport van Nederlandse makelij is met 0,6 procent gekrompen. Het CBS maakt wel de kanttekening dat de ramingen door de coronacrisis met meer onzekerheid zijn omgeven dan in andere jaren.

Sierteelt, zoals bloemen en planten, was het belangrijkste exportproduct met een waarde van 9,5 miljard euro. Dat is 0,3 procent meer dan in 2019. Volgens het CBS had de sierteeltexport het in de eerste maanden van de coronacrisis heel lastig, en herstelde daarna. De export van vlees, zuivel, eieren en groenten daalde vorig jaar tussen de 3 en 4 procent.

4:30 uur - Ernst Kuipers: het prikken moet versnellen
Nu het kabinet heeft besloten om het zetten van de tweede coronaprik na zes weken toe te staan in plaats van drie, moet de vaccinatiecampagne versnellen. Daarvoor pleit Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, bij Jinek.

In de vaccinatiestrategie wordt nu nog rekening gehouden met het achterhouden van vaccins voor de tweede prik die nodig is om zo goed mogelijk beschermd te zijn tegen het coronavirus, legt Kuipers uit. Ook worden de prikken over een periode uitgesmeerd zodat ze aansluiten bij nieuwe leveringen van de vaccins. Maar dat moet wat hem betreft veranderen.

"Het is een beetje de situatie van nood breekt wet", zegt Kuipers. "Je moet nu prikken." Volgens hem liggen er momenteel 400.000 vaccins in Nederland klaar om gebruikt te worden en kunnen er per week zo'n 125.000 mensen gevaccineerd worden. Hij laat weten dat de GGD'en, die voor het grootste deel verantwoordelijk zijn voor het vaccineren, daarbij eventueel hulp kunnen krijgen van de ziekenhuizen. Kuipers noemt het risico dat mensen lopen door de tweede prik uit te stellen "allemaal maar relatief".

eerste vaccinaties coronavirus heerlen-camielschnackers-002
foto l1 (camiel schnackers)

4:00 uur - Rutte: geen EU-verbod op 'asociale' plezierreisjes, wel oproep
De EU-landen gaan niet-noodzakelijke reizen niet verbieden, ook al zijn die reizen volgens premier Mark Rutte "ronduit asociaal". Wel drukken ze hun burgers nog eens op het hart voorlopig niet naar het buitenland te gaan, zegt Rutte na een nieuwe videovergadering met zijn EU-collega's over de strijd tegen het coronavirus.

Wie nu op skivakantie of een ander plezierreisje gaat, "neemt het risico dat je het virus importeert", onderstreepte Rutte. Dat kan grote gevolgen hebben nu nog besmettelijker varianten in de EU om zich heen grijpen. "Dat kun je gewoon niet maken." Volgens Rutte heeft "iedereen nog eens uitgesproken hoe belangrijk het is om niet-essentiële reizen te ontmoedigen. Maar dat is in Europa natuurlijk niet juridisch af te doen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen