Overslaan en naar de inhoud gaan

Teruglezen: Frankrijk versoepelt reisbeperkingen op 3 mei

Geplaatst opdonderdag 22 april 2021 - 6:34

In ons liveblog lees je dagelijks het belangrijkste nieuws over het coronavirus, de lockdown en de gevolgen van de coronacrisis.

Dit is het belangrijkste coronanieuws van donderdag 22 april:

19:17 uur - Frankrijk versoepelt reisbeperkingen vanaf 3 mei
Frankrijk versoepelt wat coronamaatregelen vanaf 3 mei. Inwoners mogen vanaf die dag weer op reis in het land zelf. Mogelijk kunnen midden mei ook weer meer zaken open, als de omstandigheden dat toelaten. De piek van de derde coronagolf 'lijkt achter ons te liggen', aldus premier Jean Castex bij de aankondiging van de verlichtingen.

Op dit moment moet je in Frankrijk binnen een straal van 10 kilometer van je huis blijven, tenzij je een geldige reden hebt om verder te reizen. Ook is er vanaf 19.00 uur een avondklok.

Castex maakte duidelijk dat bij verdere vooruitgang restaurants en cafés vanaf half mei gasten kunnen bedienen op hun terrassen. Ook bepaalde culturele instellingen zouden dan weer open kunnen, net als de winkels die nu nog dicht zijn. Crèches en basisscholen gaan volgende week maandag open.

18:23 uur - Gezondheidsraad België: zwangere vrouwen met voorrang vaccineren
De Hoge Gezondheidsraad van België adviseert alle zwangere vrouwen met voorrang in te enten tegen Covid-19. Het adviesorgaan stelt dat alle zwangere vrouwen nu een prik moeten kunnen halen wegens 'hun verhoogd risico op ernstige Covid-19-infectie voor de moeder en op premature bevalling'.

Momenteel zijn de 65-plussers en risicopatiënten in België aan de beurt voor hun eerste coronavaccinatie. Eerder adviseerde het orgaan voor iedere zwangere vrouw individueel door een arts een afweging te laten maken. Dat advies stelt de gezondheidsraad nu bij 'op basis van de meest recente wetenschappelijke gegevens en aanbevelingen'. Volgens de raad kunnen het beste de vaccins van farmaceuten Pfizer/BioNTech en Moderna worden gebruikt, die anders werken dan die van AstraZeneca en het Janssen-vaccin van Johnson & Johnson. "Die kunnen veilig gegeven worden aan zwangere vrouwen."

18:03 uur - Opnamestop hart-longafdeling ziekenhuis Scheemda na coronauitbraak
Het Ommelander ziekenhuis in Scheemda (Groningen) heeft een opnamestop afgekondigd voor de hart-longafdeling na een uitbraak van het coronavirus onder personeel en patiënten. Afgelopen dagen werden negen patiënten en tien medewerkers positief getest. Hart- en longpatiënten moeten tijdelijk naar een ander ziekenhuis in de buurt, aldus een woordvoerder van het Ommelander.

17:46 uur - Financiële corona-steun voor culturele sector Roermond
Culturele instellingen in de gemeente Roermond, die door de coronacrisis hard zijn geraakt, kunnen vanaf 1 mei een financiële bijdrage aanvragen uit een steun- en herstelregeling. Deze regeling is er voor zowel professionele als amateurkunst instellingen. De gemeente heeft voor het behoud van de lokale culturele infrastructuur ruim 940.000 euro van het Rijk ontvangen.

Naast deze regeling zet de gemeente ook in op verdere versteviging van de culturele infrastructuur, zodat ook na corona cultuurmakers en initiatieven de stad blijven verrijken.

17:10 uur - Aantal coronapatiënten in ziekenhuis Curaçao daalt
Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen op Curaçao neemt af. Volgens cijfers van de overheid lagen er woensdag 82 coronapatiënten in het CMC ziekenhuis, van wie 32 op de intensive care. Twee weken eerder lagen 126 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 39 op de intensive care. Het eiland telde toen ruim 4500 geregistreerde coronabesmettingen. Dat is inmiddels gedaald naar ruim 2000. Er zijn in totaal negen Curaçaose patiënten naar Aruba overgebracht. Van hen liggen er nog vijf op de intensive care.

16:42 uur -'Beter zuiveren vaccins kan mogelijk bijwerkingen voorkomen'
Het beter zuiveren van de coronavaccins van AstraZeneca en Janssen zou volgens Duitse onderzoekers mogelijk kunnen helpen in het voorkomen van de zeldzame, maar ernstige bijwerkingen die na een prik met deze vaccins werden gemeld. Hoogleraar vaccinologie aan de Rijksuniversiteit Groningen Anke Huckriede noemt het onderzoek na berichtgeving van De Volkskrant 'zeer betrouwbaar'. Bepaalde stoffen waaronder eiwitten in de vaccins zouden trombose en een tekort aan bloedplaatjes kunnen veroorzaken, aldus het onderzoek.

15:31 uur - Aantal nieuwe coronagevallen fors toegenomen
Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal forst gestegen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn bij het RIVM 9648 nieuwe coronagevallen geregistreerd, het hoogste aantal sinds 7 januari. Dat zijn er 1134 meer vergeleken met de voorgaande dag.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft in de afgelopen zeven dagen 57.902 positieve tests geregistreerd. Dat komt neer op gemiddeld 8272 nieuwe besmettingen per dag.

14:14 uur - Grootste toename aantal coronapatiënten op ic's in 2 weken
Het aantal coronapatiënten op de Nederlandse intensive cares is donderdag gestegen met 17, de grootste stijging sinds 8 april. In totaal liggen 839 mensen op de ic's, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Er lagen voor het laatst op 22 januari zoveel coronapatiënten op de intensivecareafdelingen.

Er liggen al bijna een week meer dan 800 Covid-patiënten op de ic's. In totaal zijn nu 2682 patiënten met Covid-19 opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, 68 meer dan woensdag en het hoogste aantal sinds begin januari. Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten donderdag toe met 51 tot 1843.

13:40 uur - Zorgautoriteit: ziekenhuiszorg nog verder in gedrang door corona
Nieuwe cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) laten zien dat de situatie in de ziekenhuizen steeds penibeler wordt. Meer dan een derde van de ziekenhuizen (37 procent) slaagt er door de toestroom van coronapatiënten niet meer in alle "kritiek planbare zorg" volgens planning te leveren. Dat is zorg die binnen zes weken noodzakelijk is om gezondheidsschade bij de patiënt te voorkomen.

Uit de rapportage die donderdag verscheen, blijkt een verdere verslechtering ten opzichte van vorige week. Toen gaf 31 procent van de ziekenhuizen aan de planning niet volledig te halen voor ingrepen die eigenlijk binnen zes weken zouden moeten.

Lees ook: Coronadrukte: Zuyderland sluit opnieuw operatiekamers

13:38 uur - Omstreden Duitse coronawet krijgt goedkeuring parlement
De omstreden wet die de Duitse regering de bevoegdheid geeft rechtstreeks coronamaatregelen op te leggen, zoals een avondklok en verdere contactbeperkingen, heeft groen licht gekregen van het Duitse parlement. Na de goedkeuring woensdag van de Bondsdag ging ook de Bondsraad, het hogerhuis, akkoord, melden Duitse media. De wet wordt van kracht zodra president Frank-Walter Steinmeier er zijn handtekening onder heeft gezet.

Bondskanselier Angela Merkel en haar regering kunnen dan buiten de deelstaten om zelf lockdowns en andere maatregelen opleggen. Merkel acht federale zeggenschap in de strijd tegen het coronavirus noodzakelijk, omdat de deelstaten geregeld minder streng optreden dan volgens haar nodig is.

13:28 uur - EU bedankt voor 100 miljoen extra coronavaccins AstraZeneca
De Europese Unie doet voorlopig geen beroep op AstraZeneca voor extra coronavaccins. De EU ziet af van de 100 miljoen doses waarop zij, bovenop haar bestelling van 300 miljoen doses, desgewenst aanspraak kon maken, zegt de Europese Commissie.

De verstandhouding van de EU met AstraZeneca is verzuurd omdat de farmaceut al maanden veel minder vaccins levert dan afgesproken. Bovendien zijn er zorgen over gevaarlijke bloedstollingsproblemen die in heel zeldzame gevallen na het inenten optreden.

12:45 uur - Eerste coronabesmetting tijdens fakkelestafette olympische vlam
De fakkelestafette met de olympische vlam in Japan is ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet coronabestendig gebleken. De organisatie meldt een besmetting bij een verkeersregelaar in de zuidwestelijke prefectuur Kagawa. De man zou bij het passeren van de fakkel een mondmasker hebben gedragen en voldoende afstand hebben gehouden.

De olympische vlam voor de Olympische Spelen van Tokio begon op 25 maart in Fukushima aan de lange fakkeltocht. Het was de bedoeling dat zo'n 10.000 lopers de vlam in 121 dagen via alle 47 regio's van Japan op 23 juli in Tokio laten aankomen, de dag van de openingsceremonie.

Het toenemende aantal besmettingen in Japan dwong de organisatie al sommige trajecten van de fakkeltocht over te slaan. De positieve test van donderdag was de eerste tijdens het traditionele evenement.

12:28 uur - Zorgen rechters over coronasteunwetgeving
Bij de coronasteunwetgeving ligt onrecht op de loer. Daarvoor waarschuwt Henk Naves, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, in het jaarverslag. Dat hij zich kritisch uitlaat over het huidige beleid is ongebruikelijk, maar Naves wil zo meer betrokkenheid tonen bij bestaand beleid en wetgeving om onrecht te voorkomen.

Zo zijn bij de Rechtspraak zorgen over de coronasteunregelingen, zoals de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) en de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). "De expliciete datum die bepaalt of wel of geen steun kan worden verleend, kan onrecht in de hand werken en het is maar de vraag of de rechter ruimte heeft om dit onrecht in de zittingszaal te corrigeren", zegt Naves. Hij laat weten dat de Rechtspraak in de gaten houdt of dit onrecht daadwerkelijk plaatsvindt.

12:27 uur - Staatsschuld eurolanden flink gegroeid in coronajaar
De gemiddelde staatsschuld van de eurolanden is vorig jaar gegroeid naar 98 procent van het bruto binnenlands product (bbp), meldt het Europees statistiekbureau Eurostat. Overheden gaven aanzienlijk meer uit om hun economie overeind te houden tijdens de coronacrisis en staken zich daar ook verder voor in de schulden.

Een jaar eerder was de gemiddelde staatsschuld nog iets minder dan 84 procent van het bbp. Daarbij speelt niet alleen mee dat de staatsschuld groeide, maar ook dat de omvang van de economie afnam in het coronajaar. Voor de hele Europese Unie steeg de gemiddelde staatsschuld naar 90,7 procent.

12:14 uur - LCPS: ziekenhuizen schalen steeds meer reguliere zorg af
De reguliere zorg wordt in de ziekenhuizen in ons land steeds verder afgeschaald. Dat zegt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) tegen het ANP. In meerdere ziekenhuizen, verspreid over het land, worden alleen nog operaties die binnen twee weken moeten gebeuren om geen verdere gezondheidsschade te veroorzaken verricht.

Operaties die binnen zes weken moeten gebeuren worden in veel ziekenhuizen uitgesteld, ook hartoperaties. Van code zwart, een situatie waarin ziekenhuizen moeten kiezen tussen patiënten voor een plek op de ic, is vooralsnog echter geen sprake.

Lees ook: 'Zuyderland dicht tegen code zwart aan'

11:26 uur - Door corona 170.000 rechtszaken minder afgehandeld
De coronacrisis is van grote invloed geweest op de rechtspraak. Vooral daardoor zijn vorig jaar 170.000 rechtszaken minder afgehandeld dan in 2019. In totaal werd in 1,37 miljoen zaken rechtgesproken. Een daling van 11 procent ten opzichte van 2019, meldt de Raad voor de rechtspraak in zijn jaarverslag.

Nadat vorig jaar het coronavirus in Nederland was uitgebroken, konden veel fysieke zittingen in maart, april en mei niet doorgaan. Ongeveer 14.000 misdrijfzaken bij de rechtbanken en ruim 3000 strafzaken bij de gerechtshoven konden niet worden behandeld. De ontstane achterstanden in misdrijfzaken zijn al grotendeels weggewerkt en naar verwachting uiterlijk eind dit jaar helemaal ingelopen.

10:50 uur - Horeca vreest personeelstekort in de zomer
De horeca vreest aankomende zomer een tekort aan personeel als de café's en restaurants weer open mogen. Door de langdurige sluiting van horecabedrijven heeft veel personeel de sector verlaten. Volgens de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) waren er voor de coronacrisis 466.000 mensen werkzaam in de horeca. Nu zijn dat er 340.000.

Met de huidige regels voor het beperkt openen van terrassen volgende week zijn er vooralsnog genoeg medewerkers, zegt Jimmy Sprokkerees, manager bij Haagse strandtent De Staat. Maar hij kan nu geen nieuwe mensen inwerken voor het strandweer, als er mogelijk meer versoepelingen komen. "Vijftig mensen op het terras zijn er heel weinig voor een strandtent. Maar we maken nu niet genoeg omzet om een volwaardig team aan het werk te houden en nieuwe mensen aan te nemen voor de komende maanden."

10:35 uur - Van Dissel ziet na 'stabilisatie' een nieuwe fase aanbreken
De instroom van coronapatiënten in de ziekenhuizen "lijkt af te vlakken" en het aantal besmettingen stabiliseert, constateert Jaap van Dissel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Van een duidelijke afname is echter nog geen sprake, zei hij tijdens een presentatie aan Tweede Kamerleden. Op basis van modelberekeningen verwacht het RIVM dat de daling wel binnenkort zal inzetten.

10:29 uur - Coronasteunlijn voor jongvolwassenen duizend keer geraadpleegd
De landelijke coronahulplijn voor jongvolwassenen is sinds de oprichting op 7 april duizend keer geraadpleegd. Gemiddeld voerden de vrijwilligers van de Alles Oké? Supportlijn 63 telefoon- en chatgesprekken per dag met mensen tussen de 18 en 24 jaar die daar behoefte aan hadden.

De inhoud van de gesprekken varieert volgens de organisatie van praktische vragen over studievertraging tot gevoelens van stress en eenzaamheid. Moeilijkheden worden niet altijd door corona veroorzaakt maar wel vaak versterkt.

Met de supportlijn kan tussen 14:00 uur en 22:00 uur zowel worden gebeld (0800-0450) als gechat (allesoke.nl). Gesprekken zijn gratis en op anonieme basis.

10:22 uur - Baudet krijgt coronaboete voor optreden in Urk
Voorman Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FVD) krijgt een coronaboete van 95 euro voor zijn optreden in Urk in februari van dit jaar. Baudet hield daar geen anderhalve meter afstand tot zijn omstanders en deelde daar zelf ook beelden van op Twitter. Een strafrechtelijke reactie kon niet uitblijven, aldus het Openbaar Ministerie.

10:00 uur - 'Meer mensen verduurzaamden hun huis tijdens coronacrisis'
Meer mensen hebben sinds het begin van de coronapandemie hun huis verbouwd om energie te besparen dan in het jaar voor de crisis. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken, op basis van onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction.

Motivaction bevroeg ruim 1000 mensen over het verduurzamen van hun woning en vergeleek de antwoorden met de resultaten van een onderzoek uit 2019. Het aantal mensen dat kleine energiebesparende maatregelen had genomen, zoals tochtstrips of radiatorfolie, nam toe met 21 procent. Grote maatregelen zoals dak- of glasisolatie werden door 19 procent meer mensen genomen.

9:58 uur - Janssen garandeert levering coronavaccins aan EU
De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson houdt vast aan de toezegging van de 200 miljoen coronavaccins van Janssen voor dit jaar aan de Europese Unie plus Noorwegen en IJsland. De vestiging in Leiden verwijst naar een verklaring die het moederbedrijf afgelopen nacht uitdeed.

De Amerikaanse voedsel- en medicijnenautoriteit FDA heeft een fabriek in de stad Baltimore, in de staat Maryland, gesloten waar grondstoffen voor het vaccin van Janssen werden gemaakt. Uit een rapport blijkt dat er problemen waren met onder meer hygiëne in het gebouw en dat er slecht opgeleid personeel werkte.

9:07 uur - Schrijvers heropenen de boekwinkels op 28 april
Schrijvers door het hele land gaan op woensdag 28 april, als de winkels weer zonder afspraak open mogen, hun favoriete boekhandel symbolisch heropenen. Onder anderen Lize Spit, Manon Uphoff, Alex Boogers, Daphne Deckers, Ronald Giphart, Manon Sikkel, Gio Lippens, Nynke de Jong, Özcan Akyol, Thomas Olde Heuvelt, Frank Westerman en Simone van der Vlugt zullen zorgen dat er in iedere provincie een festiviteit is, meldt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

De actie wordt ondersteund met een advertentiecampagne in kranten en op de radio, waarin het belang van de boekwinkels en lezen in het algemeen wordt benadrukt.

9:08 uur - Erasmus MC: alleen nog operaties die binnen twee weken nodig zijn
Het Erasmus MC in Rotterdam kan alleen nog operaties verrichten die binnen twee weken moeten plaatshebben om geen verdere gezondheidsschade te veroorzaken, meldt een woordvoerster.

Er wordt personeel uitgeleend aan corona-afdelingen en de ic-bedden liggen vol. "Met pijn in het hart" is daarom ook besloten tot een stop op de transplantaties van organen van levende donoren (aan bijvoorbeeld familieleden).

8:40 uur - Coronacrisis zorgt voor forse omzetdaling groothandel Sligro
Groothandelsketen Sligro had in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw veel last van de coronacrisis. Vergeleken met de situatie een jaar eerder kwam de omzet van de onderneming fors lager uit. Dat komt doordat horecazaken gesloten waren voor bezoekende gasten en veel restaurants dus geen etenswaren hoefden in te kopen bij Sligro. Ook stokten de leveringen aan sportverenigingen, stadions, dagrecreatie, bedrijfscatering en evenementen.

8:39 uur - Omzet Basic-Fit ingestort door gedwongen sluitingen clubs
De omzet van Basic-Fit is in het eerste kwartaal van dit jaar ingestort door de coronalockdowns. De meeste fitnessclubs van de sportscholenuitbater bleven dicht en het aantal abonnees nam de afgelopen periode flink af.

Sinds halverwege december zijn alle sportscholen in Nederland, België en Frankrijk gesloten. Alleen de sportscholen in Spanje en Luxemburg konden het grootste deel van het kwartaal de deuren openen. In totaal bleef 94 procent van alle sportscholen van Basic-Fit, het bedrijf heeft er 905, dicht. Het aantal abonnees liep met 10 procent terug naar 1,8 miljoen.

De omzet kelderde in het eerste kwartaal tot 10,7 miljoen euro, tegen 137,5 miljoen euro een jaar eerder. In februari haalde de onderneming 150 miljoen euro op om de coronacrisis door te komen.

"De huidige periode van sluitingen van fitnessclubs in onze grotere markten duurt langer dan verwacht en ook langer dan noodzakelijk, vinden wij", zegt topman René Moos van Basic-Fit. Hij is net als de hele branche van mening dat sporten juist helpt om gezond te blijven en mensen weerbaarder maakt. "Daarbij kunnen we met ons reserveringssysteem het aantal bezoekers reguleren", aldus Moos.

8:05 uur - Werkloosheid daalt, maar meer mensen zonder werk
De werkloosheid in Nederland is vorige maand verder afgenomen. Door de coronasteun van de overheid zijn er al langer weinig werklozen. Maar de laatste tijd zijn er om een andere reden wel meer mensen zonder betaald werk. Mensen worden namelijk niet tot de werklozen gerekend, als ze in deze crisistijd niet op zoek gaan naar een nieuwe baan.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ging het in maart nog maar om 326.000 werklozen. Dat komt neer op 3,5 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder bedroeg de werkloosheid nog 3,6 procent.

Alles bij elkaar hadden 4,1 miljoen mensen van 15 tot 75 jaar om uiteenlopende redenen geen betaald werk. Naast werklozen ging het om 3,8 miljoen mensen die niet recent naar werk hebben gezocht of hiervoor niet beschikbaar waren. Zij worden niet tot de beroepsbevolking gerekend. Hun aantal is in de laatste drie maanden met gemiddeld 6000 per maand gestegen.

7:04 uur - Coronalockdown drukt zwaar op consumptie huishoudens
Nederlandse consumenten hebben in februari bijna 11 procent minder uitgegeven dan in dezelfde maand vorig jaar. Door de coronalockdown stond de consumptie opnieuw zwaar onder druk, maar volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was de krimp wel kleiner dan in de eerste maand van het jaar. Toen gaven consumenten op jaarbasis 12 procent minder uit.

Wat meespeelt is dat het sinds 10 februari weer mogelijk was om bestelde artikelen bij niet-essentiële winkels af te halen. Hierdoor pakte de afname van de bestedingen van artikelen als kleding, schoenen en elektrische apparatuur minder sterk uit. Daarnaast werd er weer veel gespendeerd in de supermarkt. Aan voedings- en genotmiddelen hebben consumenten dik 8 procent meer uitgegeven dan een jaar eerder. Dit is de grootste groei na maart 2020.

6:00 uur - Nederlanders stuurden 23 miljoen pakketjes terug
Nederlanders hebben afgelopen jaar bijna 23 miljoen aankopen bij webwinkels teruggestuurd. dat komt neer op 7 procent van alle bestellingen, meldt marktonderzoeker Multiscope na een onderzoek onder bijna 3200 mensen. Vooral kleding stuurden we vaak terug. Daarvan ging een op de drie bestelde artikelen retour.

Ongeveer de helft van de mensen die vorig jaar iets bestelden bij een webwinkel stuurde afgelopen jaar minimaal één keer iets terug. Gemiddeld ging het om vier pakketjes per persoon.

5:05 uur - 'Mantelzorgers verdienen ook een zorgbonus'
Niet alleen professionele zorgverleners, maar ook mantelzorgers moeten een zorgbonus krijgen. Liesbeth Hoogendijk, bestuurder van MantelzorgNL, vindt het daar de hoogste tijd voor. De Mantelzorglijn krijgt dagelijks signalen binnen van mantelzorgers die op omvallen staan omdat er ook op hen een groot beroep wordt gedaan tijdens de corona-uitbraak.

5:00 uur - 68.000 gegadigden voor proefvakantie Gran Canaria
Bij touroperators Corendon en TUI zijn in totaal 68.000 aanmeldingen binnengekomen voor de tweede Fieldlab-proefvakantie. Begin mei kunnen 180 mensen mee voor een weekje naar Gran Canaria. De aanmeldingen waren redelijk gelijkmatig verdeeld over beide bedrijven. De aanmeldingsperiode sloot woensdagavond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen