Overslaan en naar de inhoud gaan

Teruglezen: Eerste Limburgse medaille in Tokio een feit

Geplaatst opzaterdag 24 juli 2021 - 7:36

Op de Olympische Spelen hebben zaterdag de nodige Limburgse sporters kleinere en grotere successen geboekt.

De handboogschutters Gabriela Schloesser uit Nuth en Steve Wijler uit Horn bezorgden Limburg - en Nederland - zaterdagochtend de eerste medaille: zij grepen het zilver in de olympische finale van de gemengde landenwedstrijd, tegen Zuid-Korea. En ook in het badminton, wielrennen en voetbal werd Limburg zaterdag vertegenwoordigd. Lees alles terug via het liveblog:

Ochtenduren
Door het tijdsverschil spelen de sportwedstrijden in het Japanse Tokio zich vooral in de Nederlandse (vroege) ochtenduren af. Zo voltrok de ontknoping bij de wegwedstrijd in het wielrennen zich rond 11:00 uur. De Oranjeleeuwinnen speelden in het begin van de middag Nederlandse tijd: om 13:00 uur begonnen zij aan hun tweede poulewedstrijd, tegen Braziliƫ.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen