Overslaan en naar de inhoud gaan

Teruglezen: Duizenden fans in Glasgow voor uitvaart Ricksen

Geplaatst opwoensdag 25 september 2019 - 13:37

In de Schotse stad Glasgow vindt woensdagmiddag de uitvaart van Fernando Ricksen plaats. Duizenden fans van de Glasgow Rangers, waar Ricksen jarenlang speelde, zijn bij het stadion aanwezig.

De voetballer uit Heerlen overleed vorige week aan de gevolgen van de ziekte ALS.

Druk
De fans staan al urenlang te wachten om een goede plek te hebben. De rouwstoet rijdt langs het stadion van de Rangers. Ter plekke zijn rouwkaarten uitgedeeld met daarop onder meer een tekst van de familie van Ricksen. "Veronika, Isabella, Anneke, Pedro, Irina en de Rangers Football Club wil iedereen oprecht en hartelijk danken die Fernando de afgelopen tijd gesteund heeft", staat op de kaart. "De zorg die Fernando kreeg in het St. Andrews Hospice was buitengewoon, waardoor Fernando zijn laatste dagen in waardigheid en geruststelling kon beleven."

Video: L1

Kist
De uitvaart vindt woensdagmiddag plaats in een kerk in de Schotse stad. De kist met het lichaam van Ricksen wordt gedragen door vrienden en een aantal oud-voetballers waarmee hij in het verleden samen speelde. Dit zijn Kevin Hofland, Arthur Numan, Michael Mols, Nacho Novo, Pedro Ricksen, Vincent de Vries, Thomas Buffel en Roy Knez.

Volg hier ons liveblog over de uitvaart in Glasgow:

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen