Overslaan en naar de inhoud gaan

Teruglezen: Duizenden fans in Glasgow voor uitvaart Ricksen

Geplaatst opwoensdag 25 september 2019 - 13:37

In de Schotse stad Glasgow vindt woensdagmiddag de uitvaart van Fernando Ricksen plaats. Duizenden fans van de Glasgow Rangers, waar Ricksen jarenlang speelde, zijn bij het stadion aanwezig.

De voetballer uit Heerlen overleed vorige week aan de gevolgen van de ziekte ALS.

Druk
De fans staan al urenlang te wachten om een goede plek te hebben. De rouwstoet rijdt langs het stadion van de Rangers. Ter plekke zijn rouwkaarten uitgedeeld met daarop onder meer een tekst van de familie van Ricksen. "Veronika, Isabella, Anneke, Pedro, Irina en de Rangers Football Club wil iedereen oprecht en hartelijk danken die Fernando de afgelopen tijd gesteund heeft", staat op de kaart. "De zorg die Fernando kreeg in het St. Andrews Hospice was buitengewoon, waardoor Fernando zijn laatste dagen in waardigheid en geruststelling kon beleven."

Video: L1

Kist
De uitvaart vindt woensdagmiddag plaats in een kerk in de Schotse stad. De kist met het lichaam van Ricksen wordt gedragen door vrienden en een aantal oud-voetballers waarmee hij in het verleden samen speelde. Dit zijn Kevin Hofland, Arthur Numan, Michael Mols, Nacho Novo, Pedro Ricksen, Vincent de Vries, Thomas Buffel en Roy Knez.

Volg hier ons liveblog over de uitvaart in Glasgow:

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen