Overslaan en naar de inhoud gaan

Teruglezen: Duizenden fans in Glasgow voor uitvaart Ricksen

Geplaatst opwoensdag 25 september 2019 - 13:37

In de Schotse stad Glasgow vindt woensdagmiddag de uitvaart van Fernando Ricksen plaats. Duizenden fans van de Glasgow Rangers, waar Ricksen jarenlang speelde, zijn bij het stadion aanwezig.

De voetballer uit Heerlen overleed vorige week aan de gevolgen van de ziekte ALS.

Druk
De fans staan al urenlang te wachten om een goede plek te hebben. De rouwstoet rijdt langs het stadion van de Rangers. Ter plekke zijn rouwkaarten uitgedeeld met daarop onder meer een tekst van de familie van Ricksen. "Veronika, Isabella, Anneke, Pedro, Irina en de Rangers Football Club wil iedereen oprecht en hartelijk danken die Fernando de afgelopen tijd gesteund heeft", staat op de kaart. "De zorg die Fernando kreeg in het St. Andrews Hospice was buitengewoon, waardoor Fernando zijn laatste dagen in waardigheid en geruststelling kon beleven."

Video: L1

Kist
De uitvaart vindt woensdagmiddag plaats in een kerk in de Schotse stad. De kist met het lichaam van Ricksen wordt gedragen door vrienden en een aantal oud-voetballers waarmee hij in het verleden samen speelde. Dit zijn Kevin Hofland, Arthur Numan, Michael Mols, Nacho Novo, Pedro Ricksen, Vincent de Vries, Thomas Buffel en Roy Knez.

Volg hier ons liveblog over de uitvaart in Glasgow:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen