Overslaan en naar de inhoud gaan

Teruglezen: Dode door storm, dakplaten kerk losgewaaid

Geplaatst opdonderdag 11 maart 2021 - 13:53

Bij de voorjaarsstorm die donderdag over Limburg raasde, is in Bemelen een wandelaar om het leven gekomen. Elders waren de gevolgen minder dramatisch, maar toch zorgde de wind voor de nodige problemen.

De wind bereikte donderdag snelheden tot 100 kilometer per uur.

15:45 uur - Rust keert langzaam terug
De laatste drie kwartier heeft de brandweer geen nieuwe meldingen gekregen over stormschade. De wind is inmiddels ook wat geluwd. Echt windstil is het overigens nog niet, volgens MeteoLimburg blijft het onstuimig al zijn de rukwinden gaan liggen. Ook de komende dagen blijft het nog onrustig.

Kijk voor het uitgebreide weeroverzicht op 1limburg.nl/weer

15:30 uur - Treinen rijden weer tussen Sittard en Heerlen
Het treinverkeer tussen Sittard en Maastricht is even na 15:00 uur weer hervat, nadat het spoor op de lijn was vrijgemaakt. Ergens op het tracé was een boom op de rails gekomen, waardoor stop- en sneltreinen het stuk niet konden overbruggen. Reizigers werden per bus vervoerd.

15:05 uur - Schade aan dak in Herten
Op talloze plekken in de provincie heeft de wind schade veroorzaakt aan daken. In Herten werd bijvoorbeeld een woning aan de Vestesingel getroffen. De brandweer is ook hier in actie gekomen om de schade binnen de perken te houden.

Stormschade Herten 11 mrt 2021
Foto: Fer Traugott

14:50 uur - Lichaam Bemelen geborgen, boom weggehaald
Het lichaam van de wandelaar die bij Bemelen overleed toen een boom bovenop hem viel, is geborgen. Ook de boom die over de weg bij Groeve 't Rooth viel, is inmiddels weggehaald door de brandweer.

Boom wandelaar Bemelen 11 mrt 2021
Foto: Track '88

14:40 uur - Dakplaten kerk Horst losgewaaid
De melding van stormschade aan het Sint Lambertusplein in Horst heeft betrekking op de kerk. Koperen dakplaten van de kleine kerktoren zijn door de storm los komen te zitten. Met een hoogwerker probeert de brandweer de koperen panelen zo goed en zo kwaad mogelijk op hun plek te houden.

Stormschade kerktoren Horst 11 mrt 2021
Foto: Keistadnieuws

14:30 uur - Rijkswaterstaat: Hinder neemt langzaam af
De overtrekkende storm heeft donderdagochtend en -middag op verschillende plekken in Nederland voor overlast gezorgd op de snelwegen. Maar de grootste hinder neemt inmiddels af, meldt Rijkswaterstaat rond 14.00 uur. Door de harde wind kantelden meerdere vrachtwagens en waaiden bomen en takken (deels) de weg op.

14:20 uur - File door container op A76
Een container op de A76 bij Nuth veroorzaakt een lange file op de snelweg in de richting van Duitsland. Of de container door de harde wind op de weg terecht is gekomen is nog niet helemaal duidelijk, maar wel dat de rechter rijstrook in zuidoostelijke richting is geblokkeerd.

14:10 uur - Geen stoptreinen tussen Sittard en Maastricht
Arriva en de NS melden even na 14:00 uur dat er voorlopig geen treinen rijden tussen Maastricht en Sittard omdat er een boom op het spoor is gewaaid. Reizigers worden per bus vervoerd. Naar verwachting duurt het tot 15:30 uur eer het spoor weer vrij is.

14:00 uur - Meer meldingen uit heel Limburg
Ook aan het begin van de middag regent het nog steeds meldingen bij de brandweer. In Spaubeek moet de brandweer aan de Musschenberg in touw komen, in Horst wordt om hulp gevraagd op het Sint Lambertusplein.

Storm Stevensweert 11 mrt 2021
Foto: L! (JW van de Griendt)

13:45 uur - Schade aan reclamedoek zonnestudio in Brunssum
Een zonnestudio in Brunssum heeft ook last van de harde wind. Een zaak aan de Rumpenerstraat schakelde de brandweer in, omdat een reclamedoek was losgeraakt en over de straat wapperde.

Stormschade Brunssum zonnestudio 11 mrt 2021
Foto: Track 88

12:15 uur - Lantaarnpaal waait om op Stadsbrug Weert
De Stadsbrug in Weert is rond het middaguur tijdelijk afgesloten geweest, omdat een deel van een lichtmast was afgebroken. Niemand raakte gewond toen het de draagarmen met de lampen op het trottoir belandden. Uit voorzorg gingen de slagbomen van de ophaalbrug tijdens het opruimen omlaag. Het verkeer werd omgeleid.

Stormschade stadsbrug Weert 11 mrt 2021
Foto: Weertdegekste

12:00 uur - Dakleer waait van gebouw in Kerkrade
Vanwege afgewaaid dakleer aan de Holzstraat in Kerkrade moest de brandweer daar te hulp schieten. Het materiaal was door de wind losgerukt en vervolgens in het bouwwerk terechtgekomen.

12:00 uur - Trein valt uit door omgewaaide boom
De wind zorgde ook op het spoor voor overlast. Tussen Sittard en Maastricht kwam een tak of boom over het spoor te liggen, waardoor de rit van een Arriva-stoptrein even na 12:00 uur verviel.

11:45 uur - Wandelaar komt in Bemelen onder omgevallen boom terecht en overlijdt
In Bemelen is aan het eind van de ochtend een wandelaar getroffen door een omgewaaide boom. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. Naar aanleiding van dit ongeluk waarschuwt de politie om vooral weg te blijven uit de buurt van bomen.

Lees ook: Wandelaar overlijdt onder omgewaaide boom

11.44 uur - Boom dreigt op Rijksweg in Mook te vallen
In Mook ontstond vanochtend een gevaarlijke situatie toen een boom op de Rijksweg dreigde te vallen. De brandweer werd ingeseind om het gevaar af te wenden.

11:41 uur - Stormschade Maastricht
De brandweer van Maastricht werd opgeroepen voor stormschade bij een woning aan de Meendaal. Wat er precies aan de hand was, is niet bekend. De zaak is overgedragen aan de woningstichting.

11:17 uur - Boom valt tegen huis en op auto in Weert
Op de Hushoverweg in Weert viel tegen het einde van de ochtend een boom om tegen een woning. Dat gebeurde op het terrein van de bewoners. De boom kwam ook op een auto terecht, die beschadigd raakte. Bij het incident is niemand gewond geraakt. De gemeente gaat volgens de brandweer bekijken hoe groot de schade aan de woning is.

Storm Simpelveld 11 mrt 2021
De voorjaarsstorm boven Simpelveld
Foto: L1(Sven Berends)

8:25 uur - Honderd jaar oude boom op kiepen in Meijel
De brandweer werd donderdagmorgen even voor half negen gealarmeerd over een oude boom die tegen een huis in Meijel dreigde te vallen. Volgens brandweerexperts die ter plaatse gingen bestond daar geen acuut gevaar voor. De bewoners hebben het advies gekregen een hovenier in te schakelen die een passende oplossing kan bedenken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen