Overslaan en naar de inhoud gaan

Teruglezen: Coronavirus nu ook vlakbij Kerkrade

Geplaatst opvrijdag 28 februari 2020 - 5:05

Het coronavirus is ook in Herzogenrath, vlak over de grens bij Kerkrade, vastgesteld. In Nederland is een tweede patiënt gevonden met het virus. Lees de ontwikkeling over het coronavirus van de afgelopen dagen hier terug.

In Herzogenrath is vrijdag het coronavirus vastgesteld bij een vrouw die op 15 februari ook aanwezig was bij de carnavalszitting in Gangelt. In die plaats, vlak over de grens bij Schinveld, zijn inmiddels 35 besmettingen geconstateerd.

De tweede Nederlandse besmetting is vrijdag ontdekt in Diemen, bij Amsterdam. Bij een man uit Loon op Zand is donderdag het virus vastgesteld.

Een stel uit het Duitse Langbroich, zo'n vijf kilometer over de grens bij Schinveld, heeft het virus en donderdag werd bekend dat ook drie andere personen uit de gemeente Gangelt het virus hebben. Inmiddels is dat aantal dus opgelopen tot 35. Duizend mensen in de regio rond Gangelt zijn in quarantaine.

In Nederland is een man van 56 uit Loon op Zand positief getest op het virus. Hij heeft het waarschijnlijk opgelopen in Lombardije, de Noord-Italiaanse regio die zwaar getroffen is door het coronavirus. Van hem is bekend dat hij de afgelopen dagen carnaval heeft gevierd.

Volg alles via ons liveblog:

Lees hier alles over het coronavirus

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen