Overslaan en naar de inhoud gaan

Teruglezen: Boeren en bouwers woensdag in actie

Geplaatst opwoensdag 18 december 2019 - 7:06

Protest van boeren en bouwers tegen de aangekondigde stikstofmaatregelen leidde woensdag op verschillende plaatsen in Limburg tot tumult.

Vooral op en bij snelwegen was er sinds de ochtenduren overlast. 1Limburg zette de ontwikkelingen via een liveblog op een rijtje.

Snelweg verboden
De politie wist aanvankelijk te voorkomen dat protesterende boeren met hun tractoren in Limburg op meerdere plaatsen de autosnelweg opgingen."Het is verboden om er de snelweg mee op te gaan", liet een landelijk woordvoerder van het Openbaar Ministerie woensdagochtend vroeg weten.

Uiteindelijk gingen de boeren en bouwers toch met hun voertuigen de snelweg op. Wel werden er blokkades opgeworpen bij opritten.

Lees ook: Op wie zijn de boeren boos?

Avondspits
Boeren trokken onder meer naar het distributiecentrum van supermarktketen Jan Linders in Nieuw-Bergen. Op de A73 stond een kilometerslange file. De snelweg werd zelfs even afgesloten. Ook was er bij het Ei van Sint Joost en verschillende snelweg-opritten een blokkade. In de avondspits zou er nog wat extra vertraging kunnen ontstaan door de acties.

Blokkades
Zo'n dertig tractoren reden rond 7:00 uur in konvooi van Elsloo naar Born, waar de boeren zich verzamelden. Vervolgens hebben ze de op- afritten bij Born geblokkeerd. Daarna reden ze stapvoets naar het Ei van Sint Joost waar ze ook zorgden dat het verkeer even niet door kon rijden.

Nederweert
Vanuit Nederweert vertrokken woensdagochtend tientallen tractoren in konvooi naar Sevenum via de N275, liet een correspondent ter plaatse weten. De boeren hadden zich verzameld bij de McDonald's. Vanuit Sevenum gingen de boeren vervolgens op weg naar Evenementenhal Venray.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen