Overslaan en naar de inhoud gaan

Teruglezen: Boeren en bouwers woensdag in actie

Geplaatst opwoensdag 18 december 2019 - 7:06

Protest van boeren en bouwers tegen de aangekondigde stikstofmaatregelen leidde woensdag op verschillende plaatsen in Limburg tot tumult.

Vooral op en bij snelwegen was er sinds de ochtenduren overlast. 1Limburg zette de ontwikkelingen via een liveblog op een rijtje.

Snelweg verboden
De politie wist aanvankelijk te voorkomen dat protesterende boeren met hun tractoren in Limburg op meerdere plaatsen de autosnelweg opgingen."Het is verboden om er de snelweg mee op te gaan", liet een landelijk woordvoerder van het Openbaar Ministerie woensdagochtend vroeg weten.

Uiteindelijk gingen de boeren en bouwers toch met hun voertuigen de snelweg op. Wel werden er blokkades opgeworpen bij opritten.

Lees ook: Op wie zijn de boeren boos?

Avondspits
Boeren trokken onder meer naar het distributiecentrum van supermarktketen Jan Linders in Nieuw-Bergen. Op de A73 stond een kilometerslange file. De snelweg werd zelfs even afgesloten. Ook was er bij het Ei van Sint Joost en verschillende snelweg-opritten een blokkade. In de avondspits zou er nog wat extra vertraging kunnen ontstaan door de acties.

Blokkades
Zo'n dertig tractoren reden rond 7:00 uur in konvooi van Elsloo naar Born, waar de boeren zich verzamelden. Vervolgens hebben ze de op- afritten bij Born geblokkeerd. Daarna reden ze stapvoets naar het Ei van Sint Joost waar ze ook zorgden dat het verkeer even niet door kon rijden.

Nederweert
Vanuit Nederweert vertrokken woensdagochtend tientallen tractoren in konvooi naar Sevenum via de N275, liet een correspondent ter plaatse weten. De boeren hadden zich verzameld bij de McDonald's. Vanuit Sevenum gingen de boeren vervolgens op weg naar Evenementenhal Venray.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen