Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Terugkijken: Wijding nieuwe bisschop Harrie Smeets

Geplaatst opzaterdag 8 december 2018 - 10:00

Harrie Smeets is zaterdagochtend tot bisschop gewijd. De wijdingsplechtigheid vond plaats in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond en was live te volgen via deze link en op L1 TV.

De speciale mis duurde ruim twee uur.

Druk
V
eel mensen woonden de plechtigheid bij in de kathedraal. Alle ruim 1200 plekken werden al weken geleden vergeven. Ook de Munsterkerk in het centrum was vol. Daar volgden bijna 300 mensen de viering op een groot scherm.

Wiertz
Harrie Smeets volgt Frans Wiertz op, die bisschop van Limburg was sinds 1993. Smeets was jarenlang deken in Venray.

Drukte voor de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond voor de wijding van de nieuwe bisschop.
Foto: L1 / Jos van den Broek

Hoogtepunten
De belangrijkste momenten tijdens de plechtigheid waren het voorlezen van de benoemingsbul van de paus, de overhandiging van de mijter, staf en ring en het in bezit nemen van de bisschopszetel van Roermond door de nieuwe bisschop. Hij neemt letterlijk plaats op deze zetel.

Muziek
De muziek werd tijdens de viering verzorgd door onder andere de koren Zangers van Sint Frans uit Venray en Chrisko Venray. Na afloop trokken alle gasten, voorafgegaan door de schutterij van Venray, in een stoet naar TheaterHotel De Oranjerie, waar gelegenheid was de nieuwe bisschop te feliciteren.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen