Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Terugkijken: Wijding nieuwe bisschop Harrie Smeets

Geplaatst opzaterdag 8 december 2018 - 10:00

Harrie Smeets is zaterdagochtend tot bisschop gewijd. De wijdingsplechtigheid vond plaats in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond en was live te volgen via deze link en op L1 TV.

De speciale mis duurde ruim twee uur.

Druk
V
eel mensen woonden de plechtigheid bij in de kathedraal. Alle ruim 1200 plekken werden al weken geleden vergeven. Ook de Munsterkerk in het centrum was vol. Daar volgden bijna 300 mensen de viering op een groot scherm.

Wiertz
Harrie Smeets volgt Frans Wiertz op, die bisschop van Limburg was sinds 1993. Smeets was jarenlang deken in Venray.

Drukte voor de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond voor de wijding van de nieuwe bisschop.
Foto: L1 / Jos van den Broek

Hoogtepunten
De belangrijkste momenten tijdens de plechtigheid waren het voorlezen van de benoemingsbul van de paus, de overhandiging van de mijter, staf en ring en het in bezit nemen van de bisschopszetel van Roermond door de nieuwe bisschop. Hij neemt letterlijk plaats op deze zetel.

Muziek
De muziek werd tijdens de viering verzorgd door onder andere de koren Zangers van Sint Frans uit Venray en Chrisko Venray. Na afloop trokken alle gasten, voorafgegaan door de schutterij van Venray, in een stoet naar TheaterHotel De Oranjerie, waar gelegenheid was de nieuwe bisschop te feliciteren.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen