Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugkijken: Wijding nieuwe bisschop Harrie Smeets

Geplaatst opzaterdag 8 december 2018 - 10:00

Harrie Smeets is zaterdagochtend tot bisschop gewijd. De wijdingsplechtigheid vond plaats in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond en was live te volgen via deze link en op L1 TV.

De speciale mis duurde ruim twee uur.

Druk
V
eel mensen woonden de plechtigheid bij in de kathedraal. Alle ruim 1200 plekken werden al weken geleden vergeven. Ook de Munsterkerk in het centrum was vol. Daar volgden bijna 300 mensen de viering op een groot scherm.

Wiertz
Harrie Smeets volgt Frans Wiertz op, die bisschop van Limburg was sinds 1993. Smeets was jarenlang deken in Venray.

Drukte voor de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond voor de wijding van de nieuwe bisschop.
Foto: L1 / Jos van den Broek

Hoogtepunten
De belangrijkste momenten tijdens de plechtigheid waren het voorlezen van de benoemingsbul van de paus, de overhandiging van de mijter, staf en ring en het in bezit nemen van de bisschopszetel van Roermond door de nieuwe bisschop. Hij neemt letterlijk plaats op deze zetel.

Muziek
De muziek werd tijdens de viering verzorgd door onder andere de koren Zangers van Sint Frans uit Venray en Chrisko Venray. Na afloop trokken alle gasten, voorafgegaan door de schutterij van Venray, in een stoet naar TheaterHotel De Oranjerie, waar gelegenheid was de nieuwe bisschop te feliciteren.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen