Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugkijken: Persconferentie over stroomstoring MUMC+

Geplaatst opvrijdag 30 juli 2021 - 12:57

Het UMC+ ziekenhuis in Maastricht presenteerde de bevindingen uit het onderzoeksrapport opgesteld naar aanleiding van een stroomstoring. De storing heeft in april mogelijk het leven gekost van twee coronapatiënten.

De persconferentie is hier terug te bekijken. Bij de presentatie waren voorzitter Helen Mertens van de raad van bestuur en directeur Karin Faber van patiëntenzorg van het MUMC+ aanwezig. Ook voorzitter Richard Dekhuijzen van de onderzoekscommissie was bij de presentatie.

Stroomstoring
Door de stroomstoring viel de zuurstoftoediening van de twee coronapatiënten op de verpleegafdeling stil. Een 76-jarige Maastrichtenaar overleed diezelfde nacht nog, op 30 april. Een man van 67 jaar, eveneens uit Maastricht, overleed zaterdagmiddag 1 mei.

Lees ook: Veel vragen en weinig antwoorden over stroomuitval MUMC+

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen