Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugkijken: Persconferentie over bedrijfsbrand Blerick

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 10:30

De grote brand bij een coatingbedrijf in Blerick blijft de gemoederen bezighouden. Om 11:00 uur begon een persconferentie, waarbij burgemeester van Venlo Antoin Scholten, brandweercommandant Paul van Mullekom en geneeskundig adviseur Henk Jans het incident toelichten.

In de nacht van maandag op dinsdag, rond 02:30 uur, ontstond er brand in het bedrijfspand aan de Groot-Bollerweg. Het bleek het begin van een lange nacht, met verstrekkende gevolgen.

Geen treinen
Zo werd er zwaveldioxide gemeten, een stof die op zijn minst irritatie kan opwekken in de longen. Ook werd bewoners van bepaalde delen van Blerick op het hart gedrukt om ventilatie uit te zetten en niet de deur uit te gaan. Het treinverkeer van en naar Blerick werd tijdelijk stilgelegd. De gemeente opende informatienummer 14077 voor bezorgde bewoners.

Hieronder is de persconferentie terug te kijken. Aangezien deze iets later dan 11:00 uur begon, is op de eerste minuten van de livesteam geen beeld te zien. Op 06:17 start de persconferentie.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen