Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugkijken: Persconferentie over bedrijfsbrand Blerick

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 10:30

De grote brand bij een coatingbedrijf in Blerick blijft de gemoederen bezighouden. Om 11:00 uur begon een persconferentie, waarbij burgemeester van Venlo Antoin Scholten, brandweercommandant Paul van Mullekom en geneeskundig adviseur Henk Jans het incident toelichten.

In de nacht van maandag op dinsdag, rond 02:30 uur, ontstond er brand in het bedrijfspand aan de Groot-Bollerweg. Het bleek het begin van een lange nacht, met verstrekkende gevolgen.

Geen treinen
Zo werd er zwaveldioxide gemeten, een stof die op zijn minst irritatie kan opwekken in de longen. Ook werd bewoners van bepaalde delen van Blerick op het hart gedrukt om ventilatie uit te zetten en niet de deur uit te gaan. Het treinverkeer van en naar Blerick werd tijdelijk stilgelegd. De gemeente opende informatienummer 14077 voor bezorgde bewoners.

Hieronder is de persconferentie terug te kijken. Aangezien deze iets later dan 11:00 uur begon, is op de eerste minuten van de livesteam geen beeld te zien. Op 06:17 start de persconferentie.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen