Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugkijken: Opening Cultura Nova in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 21:38

Met een spectaculaire voorstelling van het Italiaanse gezelschap Kitonb ging vrijdagavond in Heerlen het jaarlijkse theaterfestival Cultura Nova van start.

Het spektakelstuk 'Carillon - the flight of time' werd opgevoerd op het Burgemeester van Grunsvenplein, pal voor de deur van het Parkstad Limburg Theater.

Burgemeester Emile Roemer en wethouder Jordy Clemens gaven even na 21:30 uur de aftrap. Het plein is tijdens Cultura Nova ingericht als festivalplein. Op het plein en op vele andere plekken in de regio zijn komende tien dagen nog talloze optredens te zien.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen