Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugkijken: Mixed team relay EK Triathlon Weert

Geplaatst opzondag 2 juni 2019 - 15:53

Op de slotdag van het Europees Kampioenschap Triathlon in Weert kwamen de dames en heren samen in actie tijdens de mixed team relay discipline. Kijk hieronder de wedstrijd terug.

De teams bestaan uit vier triatleten, twee vrouwen en twee mannen. Ook Nederland streed om de titel. De Limburgse triatleten die in actie kwamen tijdens het EK waren dit keer niet van de partij.

Estafette
Het Nederlandse team bestaat uit Rachel Klamer, Marco van der Stel, Maya Kingma en Jorik van Egdom. In de volgorde vrouw-man-vrouw-man zwommen ze ieder 250 meter, fietsten ze 6,7 kilometer en liepen ze 1,4 kilometer hard.

Olympische discipline
De mixed-relay discipline staat in 2020 voor het eerst op het programma bij de Olympische Spelen. Tijdens de EK-wedstrijd in Weert waren punten te verdienen voor de kwalificatie voor de Spelen.

Hitte
Het werd zondagmiddag en zondagavond tropisch warm met maxima van 31 à 32. Vanwege deze tropische warmte nam de organisatie van het EK Triathlon in Weert zondag verschillende extra voorzorgsmaatregelen en maakte zij bezoekers attent op de verraderlijke zonkracht.

Lees ook: Warmtemaatregelen voor publiek op slotdag EK Triathlon

Terugkijken
Kijk hieronder het sluitstuk van het EK Triathlon terug.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen