Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugkijken: Liberation Concert in Margraten

Geplaatst opzondag 19 september 2021 - 14:24

Het Liberation Concert in Margraten, waarbij gesneuvelde geallieerde soldaten en de bevrijding worden herdacht, is vanwege het maximum aan bezoekers via een livestream te volgen.

Het concert dat om 15.00 uur begint is hier live te zien.

Hymne
Tijdens het concert is de hymne Unknown Territory van Mark Pütz uit Schinnen voor het eerst te horen. Dit muziekstuk is vanaf nu de opener van elk Liberation Concert in Margraten. "Dat ik de kans krijg om dit te doen op zo'n groots moment, maakt me ontzettend trots", vertelt componist Pütz. De rode draad in de hymne is de gedachte van een soldaat, die helemaal alleen naar Europa komt om hier te vechten. Dat gevoel van angst en onzekerheid was het muzikale denkkader voor Pütz. "Het moest niet te sentimenteel zijn. Het moest een bepaalde mate van nuchterheid behouden. De indrukwekkende gebeurtenis die hier herdacht wordt, moet niet worden aangedikt", legt hij uit.

Lees ook: Eigen hymne voor Amerikaanse begraafplaats in Margraten

De philharmonie zuidnederland speelt de muziek van Pütz tijdens het concert. De harmonie staat onder leiding van dirigent Sander Teepen. Ook sopraanzangeres Hannah Morrison speelt mee.

Maximum
Vanwege corona besloot de organisatie om een maximum aantal bezoekers toe te laten. Reserveren was daarbij op voorhand verplicht. Om het aantal bezoekers te spreiden, zijn er twee concerten. De eerste startte om 12.00 uur, de tweede om 15:00 uur. Vorig jaar trok de livestream ruim 135.000 kijkers van over de hele wereld.

Liberation concert Margraten (19 sep 2021)
Foto: L1 (Peter Beeker)

Première
Het Liberation Concert vindt dit jaar voor de zestiende keer plaats. Doel van het evenement is het herdenken van gesneuvelde soldaten die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor de bevrijding van Nederland. Ook de bevrijding van Nederland, die in september 1944 in Zuid-Limburg begon, wordt gevierd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen