Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugkijken: Johan Remkes gouverneur van bestuurloos Limburg

Geplaatst opvrijdag 16 april 2021 - 9:05

Provinciale Staten praatte vrijdag over hoe Limburg zonder gedeputeerden bestuurd moet worden.

Vorige week stapten het College van Gedeputeerden Staten op en stelde gouverneur Theo Bovens zijn positie ter beschikking. Ook hij nam vrijdag afscheid. Johan Remkers nam het waarnemend gouverneurschap over, in afwachting van een definitief nieuw provinciebestuur.

Agenda
Op de agenda van de Statenvergadering stond een brief van de Limburgse burgemeesters met de dringende oproep er alles aan te doen om te voorkomen dat zaken in Limburg stilvallen. Verder kwam ook een brief van Bovens aan de orde over welke dringende zaken moeten worden afgehandeld voordat een nieuw provinciebestuur wordt gekozen.

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken was ook bij het Statendebat om zich ter plekke op de hoogte te stellen van de bestuurlijke situatie.

Lees ook: Ollongren in gesprek met Staten Limburg over bestuurscrisis

Het debat is hier terug te kijken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen