Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugkijken: Johan Remkes gouverneur van bestuurloos Limburg

Geplaatst opvrijdag 16 april 2021 - 9:05

Provinciale Staten praatte vrijdag over hoe Limburg zonder gedeputeerden bestuurd moet worden.

Vorige week stapten het College van Gedeputeerden Staten op en stelde gouverneur Theo Bovens zijn positie ter beschikking. Ook hij nam vrijdag afscheid. Johan Remkers nam het waarnemend gouverneurschap over, in afwachting van een definitief nieuw provinciebestuur.

Agenda
Op de agenda van de Statenvergadering stond een brief van de Limburgse burgemeesters met de dringende oproep er alles aan te doen om te voorkomen dat zaken in Limburg stilvallen. Verder kwam ook een brief van Bovens aan de orde over welke dringende zaken moeten worden afgehandeld voordat een nieuw provinciebestuur wordt gekozen.

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken was ook bij het Statendebat om zich ter plekke op de hoogte te stellen van de bestuurlijke situatie.

Lees ook: Ollongren in gesprek met Staten Limburg over bestuurscrisis

Het debat is hier terug te kijken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen