Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugkijken: Emile Roemer legt burgemeesterseed af

Geplaatst opvrijdag 16 maart 2018 - 9:27

Emile Roemer wordt vrijdagmorgen beëdigd als waarnemend burgemeester van Heerlen.

Hij vervangt Ralf Krewinkel die vanwege zijn zieke zoontje pas op de plaats maakt. Roemer is de eerste SP-burgemeester van Nederland.

Lees ook: Emile Roemer vrijdag aan de slag in Heerlen

Bekijk de beëdiging van Emile Roemer hier terug.

Bestuurder versus politicus
De politicus uit Boxmeer is aangesteld door gouverneur Theo Bovens en wordt door de provincie geroemd om zijn 'ervaring als bestuurder en politicus' en 'zijn groot verbindend vermogen'. De SP'er laat weten zijn nieuwe ambt niet als politicus te betreden. "Een burgemeester hoort boven de partijen te staan. Het is aan mij om te bewijzen dat ik dat kan."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen