Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugkijken: Amstel Gold Race trekt door Zuid-Limburg

Geplaatst opzondag 19 april 2020 - 12:07

De Limburgse heuvels zouden dit weekend normaal gesproken het decor zijn van de Amstel Gold Race, maar dit jaar wordt de wielerklassieker beperkt tot een digitale variant.

Recreanten én profwielrenners deden zondag op een digitale hometrainer mee aan de Amstel Gold Race Toerversie. De speciale editie was rechtstreeks te volgen via een livestream.

Lees ook: Amstel Gold Race op andere toer: online koers recreanten

Finale
Door de coronacrisis zijn evenementen uit den boze en dus was een online koers de enige optie om toch nog de bekende hellingen aan te vallen. De wielrenners rijden een route van zo'n 26 kilometer die identiek is aan de finale van een 'normale' Gold Race. Er werd gestart om 11:00 uur, 12:00 uur en 13:00 uur.

Volg de livestream op de Facebook-pagina van de Amstel Gold Race

Poels
Wout Poels en Tom Dumoulin deden mee aan de koers. Met hen werd geschakeld tijdens de live-uitzending, net zoals er gesproken werd met Chantal Blaak, Michael Boogerd en voormalig tourwinnaar Joop Zoetemelk.

Kuitenbijters
De start was in Gulpen, de finishstreep in Vilt, op de plek waar Mathieu van der Poel vorig jaar de wedstrijd op heroïsche wijze won. Onderweg kregen de wielrenners te maken met kuitenbijters als de Eyserbosweg, de Keutenberg en de Cauberg, hellingen die in het verleden meermaals de scherprechter bleken in de enige Nederlandse wielerklassieker.

Lees ook: Amstel Gold Race: de geschiedenis van de enige Nederlandse wielerklassieker

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen