Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugkijken: Amstel Gold Race trekt door Zuid-Limburg

Geplaatst opzondag 19 april 2020 - 12:07

De Limburgse heuvels zouden dit weekend normaal gesproken het decor zijn van de Amstel Gold Race, maar dit jaar wordt de wielerklassieker beperkt tot een digitale variant.

Recreanten én profwielrenners deden zondag op een digitale hometrainer mee aan de Amstel Gold Race Toerversie. De speciale editie was rechtstreeks te volgen via een livestream.

Lees ook: Amstel Gold Race op andere toer: online koers recreanten

Finale
Door de coronacrisis zijn evenementen uit den boze en dus was een online koers de enige optie om toch nog de bekende hellingen aan te vallen. De wielrenners rijden een route van zo'n 26 kilometer die identiek is aan de finale van een 'normale' Gold Race. Er werd gestart om 11:00 uur, 12:00 uur en 13:00 uur.

Volg de livestream op de Facebook-pagina van de Amstel Gold Race

Poels
Wout Poels en Tom Dumoulin deden mee aan de koers. Met hen werd geschakeld tijdens de live-uitzending, net zoals er gesproken werd met Chantal Blaak, Michael Boogerd en voormalig tourwinnaar Joop Zoetemelk.

Kuitenbijters
De start was in Gulpen, de finishstreep in Vilt, op de plek waar Mathieu van der Poel vorig jaar de wedstrijd op heroïsche wijze won. Onderweg kregen de wielrenners te maken met kuitenbijters als de Eyserbosweg, de Keutenberg en de Cauberg, hellingen die in het verleden meermaals de scherprechter bleken in de enige Nederlandse wielerklassieker.

Lees ook: Amstel Gold Race: de geschiedenis van de enige Nederlandse wielerklassieker

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen