Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugkijken: 75 jaar bevrijding Limburg

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 9:30

De eerste Amerikaanse troepen staken 12 september 1944 bij Mesch de grens over om Limburg te bevrijden van de Duitse bezetter. En dat is donderdag precies 75 jaar geleden.

L1 zendt donderdag de bevrijdingsactiviteiten in Mesch rechtstreeks uit op televisie vanaf 9:15 uur.

Programma
Oude legerauto’s met veteranen en estafettelopers met bevrijdingsvuur uit Caen komen naar Mesch via de veldweg die in 1944 werd gebruikt door de Amerikanen. Bij het plaatselijke monument worden toespraken gehouden, onder andere door gouverneur Theo Bovens en burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten.

De uitzending op televisie duurt tot 16:30 uur. Behalve de opening in Mesch zendt L1 documentaires uit en starten twee nieuwe televisieseries over de bevrijding.

Meer informatie is te vinden op de themapagina van L1.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen