stock overleden dood overlijden sterfte begrafenis crematie

Deze bekende Limburgers overleden in 2020

In 2020 moesten we afscheid nemen van bekende en onbekende Limburgers. Sommigen waren bekender dan anderen, maar allemaal hadden ze hun eigen verdiensten. Een overzicht van de doden van 2020.

Roda JC Kerkrade - MVV Maastricht januari 2020
Het voetbaljaar 2020 in cijfers: rekenen op beterschap

Het Limburgse voetbaljaar 2020 zal niet de geschiedenisboeken ingaan als een goed jaar. En toch werden de voetballiefhebbers op het nodige vuurwerk getrakteerd.

SI202012130463_hires_jpeg_24bit_rgb_news
Het jaar van Verstappen: van bandenspanning tot waterballet

Een wereldtitel zat er geen moment in, maar hoogte- en dieptepunten volgden elkaar in rap tempo op in een memorabel Formule 1-jaar voor Max Verstappen.

Coronavirus corona (12 mrt 2020)
Corona in Limburg: zo zag het jaar 2020 eruit

Het jaar 2020 zullen we niet snel vergeten. Het coronavirus heeft een flinke stempel gedrukt op dit jaar.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie