Promotie Roda JC

Promotie Roda JC gekozen tot 'Het moment van 2015'

De promotie van Roda JC is door de bezoekers van L1.nl gekozen tot 'Het moment van 2015'. Op de website kon worden gestemd op de meest nieuwswaardige en bijzondere verhalen van het afgelopen jaar.

Rampjaar 2015: Explosies, vuurzeeën en chaos op de weg

Limburg werd dit jaar opgeschrikt door grote branden, explosies en ernstige verkeersongelukken. Het luchtalarm klonk meerdere keren. Een terugblik op de rampen van dit jaar.

Een gebroken teen, twee spuiten en die beslissende assist

Twee spuiten moesten eraan te pas komen om Frank Demouge op te lappen voor de wedstrijd van het jaar. Met de beslissende assist had de aanvaller uiteindelijk een belangrijk aandeel in de promotie van Roda JC.

Serious Request, glazen huis, heerlen
Bezoeker 1Limburg kiest voor foto Serious Request

Met ruim 600 likes is het beeld van Serious Request in Heerlen door bezoekers van 1Limburg verkozen tot Nieuwsfoto Van Het Jaar. De foto werd geschoten door Luc Lodder.

Sportoverzicht 2015: het jaar van Max en Tom

Het was een bewogen sportjaar voor de Limburgers. Max Verstappen zorgde ervoor dat we weer Formule 1 gingen kijken en Tom Dumoulin verwierf naamsbekendheid bij het grote publiek.

'Ik heb één probleem, ik kan geen nee zeggen'

Huub Stapel is bijna 62, maar voelt zich nog topfit. Desondanks maakt hij volgend jaar 'een pas op de plaats'. "Pa is maar 62 geworden. Ik wil graag nog wat langer mee."

De doden van 2015

Van Papillon tot Lau Geeraets en van Noah en Marko tot Klompen Jan. Dit zijn de meest spraakmakende doden van 2015.

Ron Meyer wil nu 'godverdomme de schouders eronder'

Dit jaar werd Ron Meyer gekroond tot nieuwe voorzitter van de SP, een jaar om niet snel te vergeten. En dan promoveerde zijn grote liefde Roda JC ook nog eens naar de eredivisie.

Derby's, financiële kopzorgen en feest: voetbaljaar 2015

Voetbal in de top en de kelder van de eerste divisie, een promotie, zinderende derby's en financiële kopzorgen. Het was een jaar van extremen voor de vier Limburgse profclubs.

Jackie Hendrix: 'Bijna heel 2015 draaide om HNTM'

2015 was een bijzonder jaar voor Jackie Hendrix uit Arcen. Ze deed mee aan Holland's Next Top Model (HNTM) en brak door als model.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden