Promotie Roda JC

Promotie Roda JC gekozen tot 'Het moment van 2015'

De promotie van Roda JC is door de bezoekers van L1.nl gekozen tot 'Het moment van 2015'. Op de website kon worden gestemd op de meest nieuwswaardige en bijzondere verhalen van het afgelopen jaar.

Rampjaar 2015: Explosies, vuurzeeën en chaos op de weg

Limburg werd dit jaar opgeschrikt door grote branden, explosies en ernstige verkeersongelukken. Het luchtalarm klonk meerdere keren. Een terugblik op de rampen van dit jaar.

Een gebroken teen, twee spuiten en die beslissende assist

Twee spuiten moesten eraan te pas komen om Frank Demouge op te lappen voor de wedstrijd van het jaar. Met de beslissende assist had de aanvaller uiteindelijk een belangrijk aandeel in de promotie van Roda JC.

Serious Request, glazen huis, heerlen
Bezoeker 1Limburg kiest voor foto Serious Request

Met ruim 600 likes is het beeld van Serious Request in Heerlen door bezoekers van 1Limburg verkozen tot Nieuwsfoto Van Het Jaar. De foto werd geschoten door Luc Lodder.

Sportoverzicht 2015: het jaar van Max en Tom

Het was een bewogen sportjaar voor de Limburgers. Max Verstappen zorgde ervoor dat we weer Formule 1 gingen kijken en Tom Dumoulin verwierf naamsbekendheid bij het grote publiek.

'Ik heb één probleem, ik kan geen nee zeggen'

Huub Stapel is bijna 62, maar voelt zich nog topfit. Desondanks maakt hij volgend jaar 'een pas op de plaats'. "Pa is maar 62 geworden. Ik wil graag nog wat langer mee."

De doden van 2015

Van Papillon tot Lau Geeraets en van Noah en Marko tot Klompen Jan. Dit zijn de meest spraakmakende doden van 2015.

Ron Meyer wil nu 'godverdomme de schouders eronder'

Dit jaar werd Ron Meyer gekroond tot nieuwe voorzitter van de SP, een jaar om niet snel te vergeten. En dan promoveerde zijn grote liefde Roda JC ook nog eens naar de eredivisie.

Derby's, financiële kopzorgen en feest: voetbaljaar 2015

Voetbal in de top en de kelder van de eerste divisie, een promotie, zinderende derby's en financiële kopzorgen. Het was een jaar van extremen voor de vier Limburgse profclubs.

Jackie Hendrix: 'Bijna heel 2015 draaide om HNTM'

2015 was een bijzonder jaar voor Jackie Hendrix uit Arcen. Ze deed mee aan Holland's Next Top Model (HNTM) en brak door als model.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda