Overslaan en naar de inhoud gaan

Terug naar school: fietsroutes Heerlen het meest gevaarlijk

Geplaatst opmaandag 30 augustus 2021 - 21:48

Nog een paar dagen en dan stappen overal in Limburg scholieren weer op de fiets. Hoe veilig ze op de route naar school zijn, verschilt van plek tot plek. En zelfs van school tot school. In Limburg is het vooral oppassen geblazen voor scholieren in Heerlen. Blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws.

Er is gekeken naar hoe de route naar school eruit ziet. Is er een apart fietspad? Of zitten de fietsers tussen ander verkeer? En hoe hard mogen auto’s en vrachtwagens rijden? Natuurlijk moet je altijd goed opletten als je gaat fietsen maar uit het onderzoek blijkt dat de kans op een ongeluk in Heerlen veel groter is dan in bijvoorbeeld Roermond of Venlo.

Donkerrood
Heerlen doet het niet alleen voor Limburgse begrippen niet goed. De schoolroutes in de stad bungelt ook onderaan de landelijke lijst met veilige fietsroutes. Op de kaart van RTL is er maar één Limburgse fietsroute donker rood: die naar het Emmacollege in Heerlen. Ook de wegen naar het Bernardinuscollege, het Grotius college en het Sintermeertencollege behoren tot de gevaarlijkste van het land.

Maar zelfs als je naar het vmbo van het Herlecollege fiets -een van de minst gevaarlijke weg van Heerlen-loop je veel meer risico dan in Almere, de stad met de veiligste fietsroutes van het land.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen