Overslaan en naar de inhoud gaan

Terug in de geschiedenis in joodse huizen in Maastricht

Geplaatst opzaterdag 28 april 2018 - 8:10

In Maastricht zijn komende week zeven plekken te bezoeken waar een deel van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog zich afspeelde.

De locaties maken deel uit van het herdenkingsprogramma Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet. Maastricht doet hier voor het eerst aan mee.

Amsterdam
Open Joodse Huizen begon zeven jaar geleden in Amsterdam. Inmiddels hebben veel andere plaatsen zich bij het initiatief aangesloten, zoals Appingedam, Deventer, Groningen, Leiden, Sneek, Steenwijk, Wageningen, Winschoten en Zaanstad. Ruim 160 plekken in het land zijn komende week te bezoeken.

Nazaten
In woonkamers, klaslokalen, cafés en op zolders worden verhalen verteld over het verzet en het joodse leven tijdens de oorlog. De huidige bewoners stellen getuigen of nazaten zo in de gelegenheid terug te blikken op het toenmalige leven. Bijzondere aandacht is dit jaar voor sport tijdens de oorlog en het verzet.

In Maastricht zijn verschillende gebouwen op meerdere plekken in de stad te bezoeken.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen