Overslaan en naar de inhoud gaan

Terrorist Salah Abdeslam ontsnapt aan politie bij Luik

Geplaatst opmaandag 23 november 2015 - 8:39

Terrorist Salah Abdeslam is zondagavond gezien bij Luik. De man waar de Belgische autoriteiten al dagenlang op jagen, in verband met de aanslagen in Parijs, zou vanuit daar naar Duitsland gevlucht zijn.

Dat schrijven de Belgische kranten Le Soir en La Libre. Abdeslam zou één van de terroristen zijn die vorige week dood en verderf zaaide in Parijs.

Duitsland gevlucht
Abdeslam werd volgens de kranten gezien op de Tongersesteenweg in Rocourt bij Luik. Hij vluchtte via de E40 naar Duitsland. Abdeslam zou op de vlucht geslagen zijn in een geleende BMW type 3.

Brussel onder hoogspanning
De jacht op Abdeslam houdt België al een paar dagen in de greep. Zo is zondag het centrum van Brussel voor een groot deel afgezet en geldt de hoogste terreurdreiging voor de Belgische hoofdstad. Ook waren er zondag grote antiterreuracties. Daarbij werden volgens het Belgische federaal parket 19 huiszoekingen gedaan en 16 verdachten opgepakt. Salah Abdeslam was daar echter niet bij.

Limburgse politie
De politie in Limburg laat weten dat ook zij sinds de aanslagen in Parijs uitkijken naar mogelijke verdachten. "Dat wordt in dagelijkse werk opgenomen." Of men extra waakzaam is vanwege de berichten dat Salah Abdeslam tussen Luik en Aken is gesignaleerd kan en mag de politie niet zeggen, laat een woordvoerder weten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gezochte terrorist zat niet in auto bij Luik
Aanslagen Parijs: arrestaties net over grens bij Kerkrade
ANP
Arrestaties Alsdorf: geen direct verband met Parijs
Burgemeesters: niet in paniek raken na aanslagen Parijs
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen