Overslaan en naar de inhoud gaan

Terrorist Salah Abdeslam ontsnapt aan politie bij Luik

Geplaatst opmaandag 23 november 2015 - 8:39

Terrorist Salah Abdeslam is zondagavond gezien bij Luik. De man waar de Belgische autoriteiten al dagenlang op jagen, in verband met de aanslagen in Parijs, zou vanuit daar naar Duitsland gevlucht zijn.

Dat schrijven de Belgische kranten Le Soir en La Libre. Abdeslam zou één van de terroristen zijn die vorige week dood en verderf zaaide in Parijs.

Duitsland gevlucht
Abdeslam werd volgens de kranten gezien op de Tongersesteenweg in Rocourt bij Luik. Hij vluchtte via de E40 naar Duitsland. Abdeslam zou op de vlucht geslagen zijn in een geleende BMW type 3.

Brussel onder hoogspanning
De jacht op Abdeslam houdt België al een paar dagen in de greep. Zo is zondag het centrum van Brussel voor een groot deel afgezet en geldt de hoogste terreurdreiging voor de Belgische hoofdstad. Ook waren er zondag grote antiterreuracties. Daarbij werden volgens het Belgische federaal parket 19 huiszoekingen gedaan en 16 verdachten opgepakt. Salah Abdeslam was daar echter niet bij.

Limburgse politie
De politie in Limburg laat weten dat ook zij sinds de aanslagen in Parijs uitkijken naar mogelijke verdachten. "Dat wordt in dagelijkse werk opgenomen." Of men extra waakzaam is vanwege de berichten dat Salah Abdeslam tussen Luik en Aken is gesignaleerd kan en mag de politie niet zeggen, laat een woordvoerder weten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gezochte terrorist zat niet in auto bij Luik
Aanslagen Parijs: arrestaties net over grens bij Kerkrade
ANP
Arrestaties Alsdorf: geen direct verband met Parijs
Burgemeesters: niet in paniek raken na aanslagen Parijs
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen