Overslaan en naar de inhoud gaan

Terrorist Salah Abdeslam ontsnapt aan politie bij Luik

Geplaatst opmaandag 23 november 2015 - 8:39

Terrorist Salah Abdeslam is zondagavond gezien bij Luik. De man waar de Belgische autoriteiten al dagenlang op jagen, in verband met de aanslagen in Parijs, zou vanuit daar naar Duitsland gevlucht zijn.

Dat schrijven de Belgische kranten Le Soir en La Libre. Abdeslam zou één van de terroristen zijn die vorige week dood en verderf zaaide in Parijs.

Duitsland gevlucht
Abdeslam werd volgens de kranten gezien op de Tongersesteenweg in Rocourt bij Luik. Hij vluchtte via de E40 naar Duitsland. Abdeslam zou op de vlucht geslagen zijn in een geleende BMW type 3.

Brussel onder hoogspanning
De jacht op Abdeslam houdt België al een paar dagen in de greep. Zo is zondag het centrum van Brussel voor een groot deel afgezet en geldt de hoogste terreurdreiging voor de Belgische hoofdstad. Ook waren er zondag grote antiterreuracties. Daarbij werden volgens het Belgische federaal parket 19 huiszoekingen gedaan en 16 verdachten opgepakt. Salah Abdeslam was daar echter niet bij.

Limburgse politie
De politie in Limburg laat weten dat ook zij sinds de aanslagen in Parijs uitkijken naar mogelijke verdachten. "Dat wordt in dagelijkse werk opgenomen." Of men extra waakzaam is vanwege de berichten dat Salah Abdeslam tussen Luik en Aken is gesignaleerd kan en mag de politie niet zeggen, laat een woordvoerder weten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gezochte terrorist zat niet in auto bij Luik
Aanslagen Parijs: arrestaties net over grens bij Kerkrade
ANP
Arrestaties Alsdorf: geen direct verband met Parijs
Burgemeesters: niet in paniek raken na aanslagen Parijs
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen