Overslaan en naar de inhoud gaan

Terrorisme kost hotels in Maastricht klandizie

Geplaatst opmaandag 1 augustus 2016 - 6:40

Het gaat goed met het toerisme in Maastricht, meldden het stadsbestuur en de VVV. Maar die boodschap is veel te positief, vindt voorzitter Antoine Scheerens van de hotels.

Net binnen: de BeNeLux Hotel Review van juni. Maastricht is met Breda de negatieve uitschieter in Nederland met 18 procent omzetverlies in de hotels. Ja, de terrorismedreiging in Europa laat ook de provinciehoofdstad niet onberoerd.

Terugloop
Aziaten en Amerikanen die normaal Europese stedentrips boeken, slaan dit jaar over, met dank aan de aanslagen in Frankrijk, Brussel en Duitsland. De terugloop tekent zich al enkele maanden af en er is weinig hoop dat de achterstand dit jaar nog kan worden goedgemaakt, zegt Antoine Scheerens van de Sahot, de Samenwerkende Hotels Maastricht.

Dagjesmensen
Meer verblijfstoeristen, minder dagjesmensen. Per saldo betere omzetten, want wie een of twee nachtjes overblijft, geeft meer geld uit. Scheerens: "Het gaat helemaal niet zo goed als nu geschetst wordt. Daar komt bij: degenen die het rapport hebben samengesteld waar die conclusies op gebaseerd zijn, hebben nooit met de hotelbranche gesproken."

Zorgen
​Scheerens zegt zich zorgen te maken. Er zijn een aantal goede, vernieuwende en vernieuwde hotels in de stad die uitstekend draaien. Met andere gaat het minder.
Daar moet ook oog voor zijn. Dat is er volgens hem onvoldoende, want het stadsbestuur presenteert Maastricht "als de ideale vestigingsplaats voor hotels".

Geïrriteerd
Wethouder John Aarts (VVD, Economie, Hotelbeleid) reageert op zijn beurt geïrriteerd op Scheerens’ verwijten. "Het stoort me dat hij onze cijfers ter discussie stelt. Het gaat om CBS-gegevens en onze eigen administratie van de toeristenbelasting. Daar zijn geen twijfels over. Die liegen niet. Ik vind het ook flauw dat Scheerens zegt dat we de boel te rooskleurig voorstellen. We hebben het over meerdere jaren, niet over een maand met een dipje. Ik vind het niet netjes dat zaken zo worden voorgesteld."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Collega-hoteliers twijfelen aan vluchtelingenplan Wesly
'Te veel hotelkamers in Maastricht'
Postkantoorhotel in Maastricht was toch illegaal
'Hotelbranche heeft Songfestival nodig om 2020 te overleven'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen