Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Terrorisme kost hotels in Maastricht klandizie

Geplaatst opmaandag 1 augustus 2016 - 6:40

Het gaat goed met het toerisme in Maastricht, meldden het stadsbestuur en de VVV. Maar die boodschap is veel te positief, vindt voorzitter Antoine Scheerens van de hotels.

Net binnen: de BeNeLux Hotel Review van juni. Maastricht is met Breda de negatieve uitschieter in Nederland met 18 procent omzetverlies in de hotels. Ja, de terrorismedreiging in Europa laat ook de provinciehoofdstad niet onberoerd.

Terugloop
Aziaten en Amerikanen die normaal Europese stedentrips boeken, slaan dit jaar over, met dank aan de aanslagen in Frankrijk, Brussel en Duitsland. De terugloop tekent zich al enkele maanden af en er is weinig hoop dat de achterstand dit jaar nog kan worden goedgemaakt, zegt Antoine Scheerens van de Sahot, de Samenwerkende Hotels Maastricht.

Dagjesmensen
Meer verblijfstoeristen, minder dagjesmensen. Per saldo betere omzetten, want wie een of twee nachtjes overblijft, geeft meer geld uit. Scheerens: "Het gaat helemaal niet zo goed als nu geschetst wordt. Daar komt bij: degenen die het rapport hebben samengesteld waar die conclusies op gebaseerd zijn, hebben nooit met de hotelbranche gesproken."

Zorgen
​Scheerens zegt zich zorgen te maken. Er zijn een aantal goede, vernieuwende en vernieuwde hotels in de stad die uitstekend draaien. Met andere gaat het minder.
Daar moet ook oog voor zijn. Dat is er volgens hem onvoldoende, want het stadsbestuur presenteert Maastricht "als de ideale vestigingsplaats voor hotels".

Geïrriteerd
Wethouder John Aarts (VVD, Economie, Hotelbeleid) reageert op zijn beurt geïrriteerd op Scheerens’ verwijten. "Het stoort me dat hij onze cijfers ter discussie stelt. Het gaat om CBS-gegevens en onze eigen administratie van de toeristenbelasting. Daar zijn geen twijfels over. Die liegen niet. Ik vind het ook flauw dat Scheerens zegt dat we de boel te rooskleurig voorstellen. We hebben het over meerdere jaren, niet over een maand met een dipje. Ik vind het niet netjes dat zaken zo worden voorgesteld."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Collega-hoteliers twijfelen aan vluchtelingenplan Wesly
'Te veel hotelkamers in Maastricht'
Postkantoorhotel in Maastricht was toch illegaal
'Goede samenwerking essentieel voor binnenhalen songfestival'
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen