Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Terrorisme kost hotels in Maastricht klandizie

Geplaatst opmaandag 1 augustus 2016 - 6:40

Het gaat goed met het toerisme in Maastricht, meldden het stadsbestuur en de VVV. Maar die boodschap is veel te positief, vindt voorzitter Antoine Scheerens van de hotels.

Net binnen: de BeNeLux Hotel Review van juni. Maastricht is met Breda de negatieve uitschieter in Nederland met 18 procent omzetverlies in de hotels. Ja, de terrorismedreiging in Europa laat ook de provinciehoofdstad niet onberoerd.

Terugloop
Aziaten en Amerikanen die normaal Europese stedentrips boeken, slaan dit jaar over, met dank aan de aanslagen in Frankrijk, Brussel en Duitsland. De terugloop tekent zich al enkele maanden af en er is weinig hoop dat de achterstand dit jaar nog kan worden goedgemaakt, zegt Antoine Scheerens van de Sahot, de Samenwerkende Hotels Maastricht.

Dagjesmensen
Meer verblijfstoeristen, minder dagjesmensen. Per saldo betere omzetten, want wie een of twee nachtjes overblijft, geeft meer geld uit. Scheerens: "Het gaat helemaal niet zo goed als nu geschetst wordt. Daar komt bij: degenen die het rapport hebben samengesteld waar die conclusies op gebaseerd zijn, hebben nooit met de hotelbranche gesproken."

Zorgen
​Scheerens zegt zich zorgen te maken. Er zijn een aantal goede, vernieuwende en vernieuwde hotels in de stad die uitstekend draaien. Met andere gaat het minder.
Daar moet ook oog voor zijn. Dat is er volgens hem onvoldoende, want het stadsbestuur presenteert Maastricht "als de ideale vestigingsplaats voor hotels".

Geïrriteerd
Wethouder John Aarts (VVD, Economie, Hotelbeleid) reageert op zijn beurt geïrriteerd op Scheerens’ verwijten. "Het stoort me dat hij onze cijfers ter discussie stelt. Het gaat om CBS-gegevens en onze eigen administratie van de toeristenbelasting. Daar zijn geen twijfels over. Die liegen niet. Ik vind het ook flauw dat Scheerens zegt dat we de boel te rooskleurig voorstellen. We hebben het over meerdere jaren, niet over een maand met een dipje. Ik vind het niet netjes dat zaken zo worden voorgesteld."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Collega-hoteliers twijfelen aan vluchtelingenplan Wesly
Postkantoorhotel in Maastricht was toch illegaal
'Te veel hotelkamers in Maastricht'
Hoes: 'Aanpak radicalen moeizaam proces'
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen