Bouchaib Saadane over nasleep aanslag 11 september in New York (09-11-2021)

Bouchaib Saadane: 9/11 was aanslag op ieder mens

Op 11 september 2001 dacht Bouchaib Saadane uit Roosteren dat de Derde Wereldoorlog begon. "Het leek wel of die vliegtuigen bij mij de woonkamer in vlogen." Bouchaib Saadane is voorzitter Provinciaal Platform voor Diversiteit Limburg (PPD Limburg).

9/11-aanslagen, New York, WTC
Aanslagen 9/11: van failliet bedrijf naar het Rode Kruis

De 9/11-aanslagen in New York staan nog altijd op het netvlies gebrand van Daniel Kalmann uit Venlo. In de middag van 11 september 2001 had hij een afspraak in het World Trade Center (WTC).

ANP-300661394
Twintig jaar na 9/11: 'Meende naar een film te kijken'

Op de kop af twintig jaar geleden vandaag schokte een reeks van vier terreuraanslagen in de Verenigde Staten de hele wereld. Waar was jij toen dat gebeurde?

Al Houda Moskee
Justitie in hoger beroep na vrijspraak moskeebestuurders

De vrijspraak van twee (oud-)bestuurders van de Al Houda-moskee in Geleen krijgt een staartje. Justitie gaat in hoger beroep tegen de beslissing van de Roermondse rechtbank.

Al Houda Moskee
Justitie verbaasd na uithaal rechter in Geleense moskeezaak

Justitie kreeg donderdag een stevige tik op de vingers van de rechtbank in Roermond. De rechtbank sprak van een 'tunnelvisie' en 'niet professioneel' gedrag in het onderzoek naar de Geleense Al Houda-moskee. Justitie reageert verbaasd.

Al-Houda moskee geleen
Moskeebestuurder vrijgesproken van financieren terrorisme

Laarbi A. (41) is vrijgesproken van het financieren van terrorisme in Syriƫ. De rechter acht niet bewezen dat hij met zijn Geleense stichting BabyCare goederen en geld leverde aan de Islamtische Staat (IS).

Inval moskee Geleen 14 feb 2017
Steunen terrorisme: strafeis van 34 maanden cel

Justitie eist een celstraf van 34 maanden tegen voormalig bestuurslid Laarbi A. van de Geleense Al Houda moskee. Ook zou hij drie jaar geen hulpinstantie mogen beheren. Hij wordt verdacht van het financieel steunen van een terroristische organisatie.

Al Houda Moskee
Oud-bestuurder moskee Geleen ontkent steun aan IS

Voormalig bestuurslid van de Geleense Al Houda-moskee Laarbi A. ontkent dat hij IS-terroristen financieel heeft gesteund. Hij had slechts de bedoeling vluchtelingen te helpen, zo zei hij dinsdag voor de rechtbank in Roermond.

Terreurverdachte Reuver (14 april 2021)
Limburger (18) opgepakt voor beramen terroristische aanslag

De politie heeft een 18-jarige man uit Reuver opgepakt die wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Hij zou daarnaast ook lid zijn van een terroristische organisatie.

Terreurverdachten aangehouden vakantiepark Weert
Tot 17 jaar celstraf voor in Weert opgepakte terroristen

De zes terreurverdachten die in september 2018 gearresteerd werden op een vakantiepark in Weert moeten tot zeventien jaar de cel in. De hoogste straf van zeventien jaar is voor hoofdverdachte Hardi N. (36).

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten