Overslaan en naar de inhoud gaan

Terreurverdachten Weert voor observatie naar PBC

Geplaatst opwoensdag 22 mei 2019 - 14:35

Vijf van de zes mannen die vastzitten op verdenking van het beramen van een jihadistische aanslag, moeten naar het Pieter Baan Centrum (PBC) om daar te worden geobserveerd.

De rechtbank in Rotterdam willigde daarmee een verzoek in van het Openbaar Ministerie (OM) dat hier met klem om had gevraagd. Voor de zesde verdachte volgt later een formeel besluit over zo'n onderzoek.

Noodzakelijk
De rechtbank vindt net als de officier van justitie dat onderzoek in het PBC noodzakelijk is, nu alle verdachten weigeren mee te werken aan een onderzoek door een psychiater en psycholoog. De manier waarop het gedrag van de verdachten zal worden bestudeerd, is aan de deskundigen in het PBC, stelde de rechtbank woensdag tijdens de derde voorbereidende zitting. De verdediging had zich verzet tegen opname in het PBC, zeker als dit als een groep zou plaatsvinden.

Weert
De zes verdachten komen uit Arnhem, Rotterdam, Vlaardingen en Huissen. Vier van hen werden op 27 september op een vakantiepark in Weert aangehouden bij een oefening. Die training bestond onder andere uit wapeninstructies en het passen van bomvesten.

Lees ook: Terreurverdachten Weert hadden festival op oog

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen