Overslaan en naar de inhoud gaan

Terreurverdachten oefenden met kalasjnikovs in Weert

Geplaatst opwoensdag 9 januari 2019 - 13:40

De vier terrorismeverdachten, die vorig jaar september in Weert werden opgepakt, trainden in een huisje op vakantiepark Weerterbergen met kalasjnikovs en bomvesten.

Dat is te zien in beelden die in het bezit zijn van RTL Nieuws.

Zwaar geschut
Op de foto's is te zien hoe de verdachten met zwaar geschut door het vakantiehuisje lopen. Ook is te zien hoe ze oefenen om bomvesten aan te trekken.

Leveranciers
De beelden zijn gemaakt tijdens een ontmoeting tussen de terrorismeverdachten en twee undercoveragenten op het vakantiepark in Weert. De agenten deden zich voor als wapenleveranciers. Zo werden er volgens RTL vijf handvuurwapens, twee kalasjnikovs en bomvesten meegenomen.

Lees ook: 'Leden terreurnetwerk werden getraind in Weert'

Een van de verdachten heeft zelfs een machinegeweer gekust. "Mijn hele leven heb ik hiervan gedroomd, Allahu Akbar", zei hij volgens de nieuwssite.

Arrestatie
Op 27 september werd het viertal opgepakt. Toen ze het vakantiepark verlieten, greep de Dienst Speciale Interventies in en arresteerde de terrorismeverdachten. De drie overige verdachten werden dezelfde dag in Arnhem opgepakt.

Lees ook: 'Terreurverdachte Weert wilde agenten doden'

Woensdag gaat de pro-formazitting van start. Tijdens de zaak in Rotterdam staan de verdachten voor het eerst voor de rechter.

Op deze beelden van de politie is te zien hoe de terreurverdachten in Weert werden aangehouden

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen