Overslaan en naar de inhoud gaan

'Terreurverdachten' Maastricht weer op vrije voeten

Geplaatst opzaterdag 2 januari 2016 - 17:44

De twee inwoners van Maastricht die op oudejaarsavond werden opgepakt in verband met een terreurdreiging gericht tegen het Nationaal Vuurwerk op de Erasmusbrug in Rotterdam, zijn weer vrij.

Uit onderzoek blijkt dat de verdenking tegen de twee geen stand houdt. Ze zijn zaterdagmiddag op vrije voeten gesteld.

Serieus signaal
Er is volgens het Openbaar Ministerie in Maastricht geen sprake van dat de twee een aanslag wilden plegen. Informatie dat er mogelijk wel iets aan de hand was, kwam op oudejaarsavond rond half acht bij de politie Limburg binnen via het team criminele inlichtingen. Dat signaal werd zeer serieus genomen.

Lees ook: Twee verdachten van terreur opgepakt in Limburg

Bijna afgelast
De terreurdreiging zorgde ervoor dat het vuurwerk in Rotterdam, waar vijftigduizend mensen bij aanwezig waren, bijna moest worden afgelast. Het besluit om het toch door te laten gaan werd rond half twaalf genomen in overleg tussen burgemeester Ahmed Aboutaleb, de politie en de hoofdofficier van justitie. Cruciaal voor dat besluit waren de arrestaties in Maastricht.

Kogelwerende vesten
Bij het vuurwerk waren opvallend veel politieagenten aanwezig die kogelwerende vesten droegen. Ook werden andere veiligheidsmaatregelen genomen waarover de politie verder niets wil vertellen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Terreurverdachten werkten mogelijk aan autobom
Honden en bivakmutsen in Weert: 'Dachten aan een oefening'
'Weertse' terreurverdachte weer op vrije voeten
Paspoort ID
Hoogleraar UM: 'afpakken van paspoort is slecht idee'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen