Overslaan en naar de inhoud gaan

Terreurverdachte Maastricht wilde eerder naar Syrië

Geplaatst opdonderdag 30 april 2015 - 21:39

De terreurverdachte die donderdag in Maastricht is opgepakt, heeft eerder in de cel gezeten omdat hij wilde uitreizen naar Syrië.

Dat melden bronnen aan L1.

Jihad
Het zou gaan om Mohammed G. Hij werd in 2013 veroordeeld tot 8 maanden cel. Hij behoort tot de eerste lichting mensen die naar Syrië wilde reizen om deel te nemen aan de jihad. Hij werd destijds samen met twee andere verdachten aangehouden op basis van informatie van de geheime dienst AIVD.

Paradijs
G. werd geboren in Irak en kwam in zijn jeugd naar Nederland. In 2012 trouwde hij met een moslima die hij kort daarvoor via internet leerde kennen. Hij zou destijds tegen de vrouw hebben gezegd dat hij hoopte dat ze samen zouden sterven en samen naar het paradijs zouden gaan.

Wittevrouweveld
Nadat G. weer vrijkwam zou hij zich opnieuw met terroristische activiteiten hebben beziggehouden. De 26-jarige man wordt nu namelijk verdacht van het deelnemen of meewerken aan trainingen voor terroristische activiteiten. Hij woont in de Maastrichtse wijk Wittevrouweveld en is daar gisteravond aangehouden.

De terreurverdachte zit vast op het politiebureau in Maastricht. Vrijdag wordt bepaald of hij voorlopig in de cel moet blijven.

Lees ook: Terreurverdachte aangehouden in Maastricht

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

jihadist Mohammed G.
'Extreem gevaarlijke' jihadist Mohammed G. is weer vrij
jihadist Mohammed G.
Jihadist Mohammed G. aangehouden in Maastricht
jihadist Mohammed G.
Drie jaar cel en tbs voor jihadist Mohammed G.
jihadist Mohammed G.
Beslissing rechtbank vernietigd: Mohammed G. zit weer vast
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen