Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Terreurverdachte Maastricht langer vast

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2015 - 16:56

Terreurverdachte Mohammed G. blijft langer in de cel. Dat heeft de rechtbank bepaald. Hij blijft nog twee weken vastzitten.

De terreurverdachte werd woensdagavond laat in Maastricht opgepakt. De 26-jarige man wordt verdacht van het deelnemen of meewerken aan trainingen voor terroristische activiteiten.

Ontoerekeningsvatbaar
Mohammed G. werd in 2013 al eens veroordeeld. Hij behoorde toen tot de eerste lichting mensen die naar Syrië wilde reizen om deel te nemen aan de jihad. Hij werd destijds samen met twee andere verdachten aangehouden. G. werd opgenomen in een psychiatrische inrichting omdat hij volgens de rechter volledig ontoerekeningsvatbaar was toen hij de plannen maakte.

'Samen sterven'
G. werd geboren in Irak en kwam in zijn jeugd naar Nederland. In 2012 trouwde hij met een moslima die hij kort daarvoor via internet leerde kennen. Hij zou destijds tegen de vrouw hebben gezegd dat hij hoopte dat ze samen zouden sterven en samen naar het paradijs zouden gaan.

G. zit nog altijd in beperkingen, hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Lees ook: Terreurverdachte Maastricht wilde eerder naar Syrië

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

Terreurverdachte uit Maastricht komt vrij
Jihadganger Mohammed G. opnieuw opgepakt
Maastrichtse terreurverdachte Mohammed G. langer vast
'Rechtbank krijgt moeilijk vat op jihadist Maastricht'
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen