Overslaan en naar de inhoud gaan

Terreurverdachte blijft vastzitten: 'Ronselde voor IS'

Geplaatst opdinsdag 6 februari 2018 - 13:25

Een 29-jarige terreurverdachte uit Landgraaf, die vier jaar lang mensen zou hebben geronseld voor de gewapende strijd van Islamitische Staat, blijft voorlopig in de gevangenis zitten.

Dat heeft de rechtbank in Maastricht dinsdag besloten. Khalid T. mag de uitspraak dus niet in vrijheid afwachten, iets waar zijn advocaat wel voor pleitte.

Ronselpraktijken
Khalid zou tussen 2013 en 2017 in Brunssum en omgeving personen hebben geronseld voor de gewapende strijd van IS. Dat zou hij hebben gedaan door de strijd van IS te benoemen en anderen te benaderen om te emigreren en zich aan te sluiten bij de strijdende partijen. Khalid liet jongeren onder meer beelden zien van onthoofdingen, stelt justitie. Ook wordt hem verweten dat hij lid is van een criminele organisatie.

Lees ook: Justitie: 'Terreurverdachte Landgraaf ronselde voor IS'

Jihadistische ideeën
Volgens de advocaat zou Khalid geen jihadistische ideeën meer hebben. Behalve het Openbaar Ministerie ging uiteindelijk ook de rechter hier niet in mee."Er is niet gebleken dat u actief afstand neemt van uw gedachtegoed", aldus de rechter.

De zaak is aangehouden en gaat binnen drie maanden verder.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen