Overslaan en naar de inhoud gaan

Terreurverdachte blijft vastzitten: 'Ronselde voor IS'

Geplaatst opdinsdag 6 februari 2018 - 13:25

Een 29-jarige terreurverdachte uit Landgraaf, die vier jaar lang mensen zou hebben geronseld voor de gewapende strijd van Islamitische Staat, blijft voorlopig in de gevangenis zitten.

Dat heeft de rechtbank in Maastricht dinsdag besloten. Khalid T. mag de uitspraak dus niet in vrijheid afwachten, iets waar zijn advocaat wel voor pleitte.

Ronselpraktijken
Khalid zou tussen 2013 en 2017 in Brunssum en omgeving personen hebben geronseld voor de gewapende strijd van IS. Dat zou hij hebben gedaan door de strijd van IS te benoemen en anderen te benaderen om te emigreren en zich aan te sluiten bij de strijdende partijen. Khalid liet jongeren onder meer beelden zien van onthoofdingen, stelt justitie. Ook wordt hem verweten dat hij lid is van een criminele organisatie.

Lees ook: Justitie: 'Terreurverdachte Landgraaf ronselde voor IS'

Jihadistische ideeën
Volgens de advocaat zou Khalid geen jihadistische ideeën meer hebben. Behalve het Openbaar Ministerie ging uiteindelijk ook de rechter hier niet in mee."Er is niet gebleken dat u actief afstand neemt van uw gedachtegoed", aldus de rechter.

De zaak is aangehouden en gaat binnen drie maanden verder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen