Overslaan en naar de inhoud gaan

Terreurverdachte aangehouden in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 30 april 2015 - 15:14

In Maastricht is woensdagavond laat een terreurverdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van het deelnemen of meewerken aan trainingen voor terroristische activiteiten.

Het gaat om een man van 26 met Iraakse roots uit Maastricht.

'Geen verdere mededelingen'
Zijn advocaat Serge Weening wil er op dit moment nog niet meer over zeggen, maar bevestigt tegenover L1 de aanhouding van de man. "De zaak zit op dit moment in beperking. Dat betekent dat ik er nu geen verdere mededelingen over mag doen." Justitie bevestigt de aanhouding en verdenking, maar mag op dit moment ook nog niet meer zeggen.

De terreurverdachte zit vast op het politiebureau in Maastricht. Vrijdag wordt bepaald of hij voorlopig in de cel moet blijven.

Acht jaar
Op de feiten waarvan de man wordt verdacht, staat een maximale celstraf van acht jaar.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Onterechte terreurverdachte Rotterdam is 'jihadbruid' Aïcha
Jeugddetentie voor terreurverdachte Aisha uit Wanssum
Rechter bepaalt straf Wanssumse terreurverdachte Aisha
Justitie in beroep in zaak terreurverdachte Aïsha
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen