Overslaan en naar de inhoud gaan

Terreurverdachte aangehouden in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 30 april 2015 - 15:14

In Maastricht is woensdagavond laat een terreurverdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van het deelnemen of meewerken aan trainingen voor terroristische activiteiten.

Het gaat om een man van 26 met Iraakse roots uit Maastricht.

'Geen verdere mededelingen'
Zijn advocaat Serge Weening wil er op dit moment nog niet meer over zeggen, maar bevestigt tegenover L1 de aanhouding van de man. "De zaak zit op dit moment in beperking. Dat betekent dat ik er nu geen verdere mededelingen over mag doen." Justitie bevestigt de aanhouding en verdenking, maar mag op dit moment ook nog niet meer zeggen.

De terreurverdachte zit vast op het politiebureau in Maastricht. Vrijdag wordt bepaald of hij voorlopig in de cel moet blijven.

Acht jaar
Op de feiten waarvan de man wordt verdacht, staat een maximale celstraf van acht jaar.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onterechte terreurverdachte Rotterdam is 'jihadbruid' Aïcha
Rechter bepaalt straf Wanssumse terreurverdachte Aisha
Jeugddetentie voor terreurverdachte Aisha uit Wanssum
Justitie in beroep in zaak terreurverdachte Aïsha
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen