Terreurverdachte veroordeeld tot vijftien maanden cel

Terreurverdachte Khalid T. uit Landgraaf is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk, voor het ronselen van een man voor de gewapende strijd van IS.

Terreurverdachte blijft vastzitten: 'Ronselde voor IS'

Een 29-jarige terreurverdachte uit Landgraaf, die vier jaar lang mensen zou hebben geronseld voor de gewapende strijd van Islamitische Staat, blijft voorlopig in de gevangenis zitten.

Justitie in beroep in zaak terreurverdachte Aïsha

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank in de zaak rond de 19-jarige terreurverdachte Aïsha uit Wanssum.

Jeugddetentie voor terreurverdachte Aisha uit Wanssum

De Wanssumse bekeerlinge Aisha krijgt heeft 270 dagen jeugddetentie, waarvan 228 voorwaardelijk, opgelegd gekregen.

Rechter bepaalt straf Wanssumse terreurverdachte Aisha

De rechtbank in Roermond bepaalt dinsdag of en hoelang bekeerlinge Aisha uit Wanssum achter de tralies verdwijnt.

Terreurverdachte (18) gearresteerd bij Venrayse moskee

De politie heeft bij een moskee in Venray een 18-jarige vrouw uit Wanssum, die eerder heeft vastgezeten op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme, gearresteerd.

Jihadverdachte uit Echt wil naar zieke moeder in Marokko

Jihadverdachte Mohammed A. wil terug naar Marokko omdat zijn moeder ziek is.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten