Terreurverdachte veroordeeld tot vijftien maanden cel

Terreurverdachte Khalid T. uit Landgraaf is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk, voor het ronselen van een man voor de gewapende strijd van IS.

Terreurverdachte blijft vastzitten: 'Ronselde voor IS'

Een 29-jarige terreurverdachte uit Landgraaf, die vier jaar lang mensen zou hebben geronseld voor de gewapende strijd van Islamitische Staat, blijft voorlopig in de gevangenis zitten.

Justitie in beroep in zaak terreurverdachte Aïsha

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank in de zaak rond de 19-jarige terreurverdachte Aïsha uit Wanssum.

Jeugddetentie voor terreurverdachte Aisha uit Wanssum

De Wanssumse bekeerlinge Aisha krijgt heeft 270 dagen jeugddetentie, waarvan 228 voorwaardelijk, opgelegd gekregen.

Rechter bepaalt straf Wanssumse terreurverdachte Aisha

De rechtbank in Roermond bepaalt dinsdag of en hoelang bekeerlinge Aisha uit Wanssum achter de tralies verdwijnt.

Terreurverdachte (18) gearresteerd bij Venrayse moskee

De politie heeft bij een moskee in Venray een 18-jarige vrouw uit Wanssum, die eerder heeft vastgezeten op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme, gearresteerd.

Jihadverdachte uit Echt wil naar zieke moeder in Marokko

Jihadverdachte Mohammed A. wil terug naar Marokko omdat zijn moeder ziek is.

Onterechte terreurverdachte Rotterdam is 'jihadbruid' Aïcha

De uit Syrië teruggekeerde bekeerlinge Aïcha (20) uit Maastricht is één van de twee personen die oudejaarsavond zijn opgepakt vanwege een mogelijke terreurdreiging bij het Nationaal Vuurwerk in Rotterdam.

Sittardse terreurverdachte (15) opgepakt en vrijgelaten

Het Openbaar Ministerie gaat bij het gerechtshof in beroep tegen de snelle vrijlating van een 15-jarige terreurverdachte uit Sittard.

Terreurverdachte Maastricht langer vast

Terreurverdachte Mohammed G. blijft langer in de cel. Dat heeft de rechtbank bepaald. Hij blijft nog twee weken vastzitten.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda