Overslaan en naar de inhoud gaan

Terreurdreiging: Is Limburg minder waakzaam?

Geplaatst opmaandag 23 november 2015 - 11:11

"Terroristen stoppen niet bij de grens en dus verbaast het me dat de waakzaamheid in Belgisch Limburg veel hoger lijkt dan aan de Nederlandse kant."

Dat zegt Raf Terwingen, de burgemeester van Maasmechelen.

Terreurdreiging
Door de terreurdreiging zijn maandag de scholen in Brussel dicht en kan de metro niet gebruikt worden. In Belgisch-Limburg is de dreiging iets minder. Daar zijn scholen wel open, maar is er meer toezicht door de politie. Ook bij het merkendorp Maasmechelen Villlage is de controle nu aangescherpt.

"Het lijkt erop alsof Nederland minder waakzaam is, terwijl de terreurdreiging toch heel dichtbij komt", zegt de burgemeester van Maasmechelen.

Lees ook: Terrorist Salah Abdeslam ontsnapt aan politie bij Luik.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Aanslagen Parijs: arrestaties net over grens bij Kerkrade
ANP
Arrestaties Alsdorf: geen direct verband met Parijs
Burgemeesters: niet in paniek raken na aanslagen Parijs
Terrorist Salah Abdeslam ontsnapt aan politie bij Luik
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen