Overslaan en naar de inhoud gaan

Terreurdreiging: extra toezicht op Duitse kerstmarkten

Geplaatst opwoensdag 23 november 2016 - 7:24

Bezoekers van Duitse kerstmarkten zullen deze winter te maken krijgen met nog strengere veiligheidsmaatregelen. Door de aanhoudende terreurdreiging zijn de maatregelen strenger dan vorig jaar.

Er worden bijvoorbeeld in Düsseldorf extra politieagenten ingezet, zowel geüniformeerd als in burger. Bovendien zal er daar een beroep gedaan worden op bewakers van particuliere diensten.

Populair
De kerstmarkten in onder meer Düsseldorf en Aken zijn ook onder Limburgers populair. De organisatoren van de kerstmarkten verwachten volgens een rondvraag van persbureau DPA niet dat bezoekers uit angst voor geweld weg zullen blijven. "Veel mensen zeggen: Ik laat me het plezier niet vergallen", zei Frank Hakelberg namens de branche.

Valkenburg
In Valkenburg gingen afgelopen weekend de immens populaire kerstmarkten in de grotten weer van start. Een woordvoerder van de Gemeentegrot liet weten dat er dit jaar aanzienlijk meer bezoekers waren dan tijdens het openingsweekend vorig jaar. Valkenburg neemt dit jaar geen extra veiligheidsmaatregelen.

Maatregelen
"We nemen al extra maatregelen sinds het dreigingsniveau in Nederland omhoog is gegaan”, stelt een gemeentewoordvoerder, die daaraan toevoegt dat dat niet alleen het geval is tijdens de kerstmarkten.

De gemeente wil niet zeggen om welke maatregelen het precies gaat.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Sfeer op kerstmarkt Düsseldorf ver te zoeken'
Gewapende patrouilles op Duitse kerstmarkten
Veiligheidsmaatregelen kunnen einde kerstmarkt betekenen
Valkenburg heeft beste kerstmarkt van Europa
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen