Overslaan en naar de inhoud gaan

Terreurdreiging: extra toezicht op Duitse kerstmarkten

Geplaatst opwoensdag 23 november 2016 - 7:24

Bezoekers van Duitse kerstmarkten zullen deze winter te maken krijgen met nog strengere veiligheidsmaatregelen. Door de aanhoudende terreurdreiging zijn de maatregelen strenger dan vorig jaar.

Er worden bijvoorbeeld in Düsseldorf extra politieagenten ingezet, zowel geüniformeerd als in burger. Bovendien zal er daar een beroep gedaan worden op bewakers van particuliere diensten.

Populair
De kerstmarkten in onder meer Düsseldorf en Aken zijn ook onder Limburgers populair. De organisatoren van de kerstmarkten verwachten volgens een rondvraag van persbureau DPA niet dat bezoekers uit angst voor geweld weg zullen blijven. "Veel mensen zeggen: Ik laat me het plezier niet vergallen", zei Frank Hakelberg namens de branche.

Valkenburg
In Valkenburg gingen afgelopen weekend de immens populaire kerstmarkten in de grotten weer van start. Een woordvoerder van de Gemeentegrot liet weten dat er dit jaar aanzienlijk meer bezoekers waren dan tijdens het openingsweekend vorig jaar. Valkenburg neemt dit jaar geen extra veiligheidsmaatregelen.

Maatregelen
"We nemen al extra maatregelen sinds het dreigingsniveau in Nederland omhoog is gegaan”, stelt een gemeentewoordvoerder, die daaraan toevoegt dat dat niet alleen het geval is tijdens de kerstmarkten.

De gemeente wil niet zeggen om welke maatregelen het precies gaat.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Sfeer op kerstmarkt Düsseldorf ver te zoeken'
Gewapende patrouilles op Duitse kerstmarkten
Veiligheidsmaatregelen kunnen einde kerstmarkt betekenen
Valkenburg heeft beste kerstmarkt van Europa
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV