9/11-aanslagen, New York, WTC

Aanslagen 9/11: van failliet bedrijf naar het Rode Kruis

De 9/11-aanslagen in New York staan nog altijd op het netvlies gebrand van Daniel Kalmann uit Venlo. In de middag van 11 september 2001 had hij een afspraak in het World Trade Center (WTC).

ANP-300661394
Twintig jaar na 9/11: 'Meende naar een film te kijken'

Op de kop af twintig jaar geleden vandaag schokte een reeks van vier terreuraanslagen in de Verenigde Staten de hele wereld. Waar was jij toen dat gebeurde?

Al Houda Moskee
Justitie in hoger beroep na vrijspraak moskeebestuurders

De vrijspraak van twee (oud-)bestuurders van de Al Houda-moskee in Geleen krijgt een staartje. Justitie gaat in hoger beroep tegen de beslissing van de Roermondse rechtbank.

Al Houda Moskee
Justitie verbaasd na uithaal rechter in Geleense moskeezaak

Justitie kreeg donderdag een stevige tik op de vingers van de rechtbank in Roermond. De rechtbank sprak van een 'tunnelvisie' en 'niet professioneel' gedrag in het onderzoek naar de Geleense Al Houda-moskee. Justitie reageert verbaasd.

Al Houda Moskee
Oud-bestuurder moskee Geleen ontkent steun aan IS

Voormalig bestuurslid van de Geleense Al Houda-moskee Laarbi A. ontkent dat hij IS-terroristen financieel heeft gesteund. Hij had slechts de bedoeling vluchtelingen te helpen, zo zei hij dinsdag voor de rechtbank in Roermond.

Terreurverdachten aangehouden vakantiepark Weert
OM: Weertse terreurcel niet uitgelokt

De verdachten in de zogenoemde Weertse terreurzaak zijn niet uitgelokt, zoals hoofdverdachte Hardi N. beweert.

'Grote ontploffing' voorkomen door arrestaties in Weert

De kunstmest en chemicaliƫn die zijn aangetroffen bij de zes terreurverdachten die vorig jaar september zijn aangehouden in Arnhem en Weert, waren voldoende om een halve kilo explosieven te maken.

Gevangenis
Limburgse terrorismeverdachte langer vast

De 27-jarige verdachte van terrorisme, die donderdag in Maastricht werd opgepakt, blijft langer vastzitten.

Verdachte van terrorisme opgepakt in Maastricht

Een man die verdacht wordt van terrorisme is donderdagmiddag opgepakt in Maastricht.

Terreurverdachten Weert voor observatie naar PBC

Vijf van de zes mannen die vastzitten op verdenking van het beramen van een jihadistische aanslag, moeten naar het Pieter Baan Centrum (PBC) om daar te worden geobserveerd.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten