Overslaan en naar de inhoud gaan

Terrassen Markt Meerssen na zegening klaar voor opening

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 18:24

Pastoor Wim van Meijgaarden heeft vrijdagmiddag op verzoek van de ondernemers de terrassen op de Markt in Meerssen gezegend.

De horecaondernemers aan de Markt mogen vanaf Tweede Pinksterdag een groot gedeelte van het plein gebruiken als terras. Om maandag direct van start te kunnen, werden vrijdagochtend alle terrassen al opgezet.

Lees ook: Horeca telt af naar 1 juni maar zit nog vol vragen

Meten
Met een meetlat loopt horeca-ondernemer Frank Marting tussen de terrastafels door. Hij is blij dat hij weer mag beginnen. "We hebben als horecaondernemers gezamenlijk een balletje opgegooid bij de gemeente en die was vrij coulant", aldus Marting. "Wij hadden een plan, zij hadden een plan, dat hebben we samengevoegd met dit als resultaat."

Terrassen Meerssen Markt (29 mei 2020).jpg
Foto: L1 (Sjors Abeling)

Parkeren
De parkeerplaatsen op de Markt zijn tijdelijk verdwenen. Wel heeft de gemeente vrijdag drie nieuwe invalideparkeerplaatsen gecreëerd voor met name kerkgangers die slecht te been zijn. De terrassen op de Markt worden gescheiden door olijfbomen en bloembakken. "Wel houden we hetzelfde aantal tafels en stoelen", vertelt restauranteigenaar Gitte Pinckaers. "Daardoor ontstaan hier en daar wel wat lege plekken. Daarom zullen we binnenkort weer met de gemeente in gesprek gaan om te kijken of we eventueel het aantal tafels kunnen uitbreiden."

Zegening
Op de Markt ligt een eeuwenoude basiliek die voor de ondernemers een belangrijke rol speelt. Op vraag van de ondernemers sprak de pastoor vrijdagmiddag de zegening uit. "Moge de goede God jullie en jullie ondernemingen zegenen en moge Hij met jullie zijn om jullie te bewaren voor alle kwaad", sprak de pastoor uit. "Zelfs voor het coronavirus, dat mormel dat niemand overslaat, zelfs de pastoor niet." Hiermee refereerde de pastoor aan het feit dat hij in maart zelf door het virus werd getroffen.

Video: L1

Pilot
Voor de gemeente Meerssen is de uitbreiding van de terrassen gelijk een pilot. "Er waren al langer plannen om de Markt autoluw te maken en er terrassen op te zetten", vertelt wethouder Jan Gulikers. "Maar door het coronavirus wordt dat nu ietwat versneld." Pinckaers sluit zich daar bij aan. "We moeten in september of oktober gaan evalueren hoe het ons en de gasten is bevallen. Maar zeker ook hoe het de pastoor is bevallen, want zijn gasten hebben parkeerruimte nodig omdat ze vaak wat ouder en slechter ter been zijn."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen