Terrassen (29 apr 2021)

Regenachtig weer houdt terrasdrang op dag twee in toom

De heropende terrassen trokken woensdag veel publiek. Donderdag blijkt dat de zon daar ook een belangrijke rol in speelde. De terrasdrang is bij regenachtig weer toch wat minder.

Terras weer open Heerlen, bier, pils (28 apr 2021)
Geen incidenten bij heropening terrassen

De heropening van de terrassen nadat de horeca vanwege de coronacrisis maandenlang gesloten is gebleven, is woensdag rustig verlopen.

Horeca uitbater Andrew bij zijn lege terras
Maastrichts terras blijft dicht uit respect voor de zorg

Nederlandse horeca-uitbaters mochten woensdag hun terrassen weer openen, maar bij Café Thembi in Maastricht blijft desondanks alles dicht.

IC-verpleegkundige
Video: Een kijkje achter de schermen op de ic in Maastricht

Nederland gaat langzaam van het slot. Maar de ziekenhuizen kijken met spanning toe. Welke invloed hebben de (lichte) versoepelingen op de zorg?

iStock-157591107
Horeca vindt kleine versoepeling van terras 'helemaal niks'

Het plan om de terrassen vanaf volgende week tussen 12:00 een 18:00 uur weer te openen, kan op weinig enthousiasme rekenen bij de Limburgse horeca.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake Maastricht_HD
Penn: 'Bij onveilig gevoel, schiet Fieldlab doel voorbij'

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht adviseert haar collega om het coronaproefevenement in Breda uit te stellen. "Het doel van het Fieldlab is om te testen. Als het testen niet per se nodig is en het geeft veel verzet dan is het beter om dit evenement even uit te stellen."

Terrassen Meerssen Markt (29 mei 2020).jpg
Nog geen concrete datum waarop horeca open kan

Het kabinet heeft nog geen concrete datum gegeven waarop de horeca open zou kunnen. Dat meldt branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) na afloop van overleg met bewindslieden.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane