Overslaan en naar de inhoud gaan

Terrasongeluk Gennep: geen drank of drugs in het spel

Geplaatst opdinsdag 7 juli 2020 - 12:06

De veroorzaker van het terrasongeluk in Gennep had niet gedronken en geen drugs gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.

Bij het ongeluk, een maand geleden, raakten zes mensen gewond. De 19-jarige bestuurder had in de uren ervoor wel lachgas gebruikt met twee vrienden, maar volgens de advocaat van de jongen is dat niet van invloed geweest op het ongeluk.

Terras
In de avond van 3 juni reden drie jongeren met een auto het terras op. De horeca was op dit moment pas enkele dagen weer open. Omdat er veel mensen zaten, raakten vijf bezoekers en de eigenaresse van de Stadsherberg gewond. Alleen de eigenaresse werd in het ziekenhuis opgenomen. Een zware bloembak ving de zwaarste klap op en voorkwam een groter drama.

Lees ook: 'Inzittenden auto gebruikten lachgas voor botsing op terras'

Lachgas
De politie hield de bestuurder, een negentienjarige jongen uit Ottersum, aan in Cuijk. Na het ongeluk was hij doorgereden. Uit onderzoek bleek dat hij in de uren daarvoor lachgas had gebruikt. Maar de vraag is of dit een rol heeft gespeeld bij het ongeluk. Het gebruik van lachgas is niet aan te tonen met een bloedtest, bevestigt ook justitie. Daardoor is onduidelijk of de bestuurder nog onder invloed van lachgas was toen hij op het terras inreed.

Volgens zijn advocaat Guus Heutink is er sprake van een ongeluk. "De jongen is even de controle over zijn voertuig kwijtgeraakt, is van het rempedaal geschoten en tegen de bloembak gereden. En die is vervolgens richting de gasten geschoven. Hem valt niets te verwijten en van opzet is al helemaal geen sprake", aldus zijn advocaat.

Rechter
De bestuurder zal zich later wel nog voor de rechter moeten verantwoorden vanwege zijn roekeloos rijgedrag. Wanneer dat zal gebeuren, is nog niet bekend.


Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen