Overslaan en naar de inhoud gaan

Terrasdrama Gennep mogelijk mislukte aanslag op ex-vriendin

Geplaatst opzaterdag 25 juli 2020 - 13:05

De 19-jarige automobilist uit Ottersum die op 3 juni een terras op reed in Gennep en daarbij zes mensen verwondde, deed dat mogelijk moedwillig. Dat is althans een scenario dat het Openbaar Ministerie onderzoekt.

Een woordvoerster van het OM bevestigde zaterdag berichtgeving hierover op de website van de Gelderlander.

Beenbreuk
Volgens de krant zat zijn ex-vriendin vlak voor het incident op het terras, en wel op dat deel waar de auto op inreed. De vrouw was toen echter net het café in gegaan. De uitbaatster van het café werd geraakt en liep een beenbreuk op. Vijf andere gasten raakten ook gewond.

Te vroeg
De man ging er na het incident vandoor, maar kon in Cuijk worden aangehouden. Volgens de krant zat de verdachte eerder die avond ook op het terras met vrienden, maar ging hij op een gegeven moment weg. Dat is het OM bekend, en deze informatie wordt meegenomen in het onderzoek. "We bekijken alles", zei de woordvoerster. Het is voor het OM nog te vroeg om te spreken van een gerichte aanslag.

Lachgas
De politie liet eerder weten dat uit onderzoek bleek dat de bestuurder en zijn twee bijrijders lachgas hadden gebruikt voor ze het terras op reden. Volgens de advocaat van de jongen is dat niet van invloed geweest op het ongeluk. De jongeman had niet gedronken en geen drugs gebruikt.

Lees meer: Terrasongeluk Gennep: geen drank of drugs in het spel

De advocaat van de verdachte laat overigens in de krant weten het verhaal over een gerichte aanslag "klinkklare onzin" te vinden. Volgens de raadsman is er sprake van een ongeval waarbij de jongeman met zijn voet van het rempedaal is geschoten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen