Overslaan en naar de inhoud gaan

Terrasbezoek Maastricht iets duurder, maar onder gemiddelde

Geplaatst opvrijdag 20 juli 2018 - 8:37

Een bezoek aan het terras in Maastricht is iets duurder geworden dan vorig jaar. Een rondje kost nu 22,03 euro. Dat is een stijging van 2,2 procent.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van onderzoek horeca-adviseur Van Spronsen & Partners, dat de consumptieprijzen heeft onderzocht in 21 grote steden.

Lichte stijging
Vorig jaar was je in Maastricht nog 21,55 euro kwijt voor twee koffie, twee glazen fris, twee bier en twee rosé. De prijs is dus met 48 cent gestegen. Ondanks deze stijging blijft Maastricht wel onder het landelijk gemiddelde. In de grote steden ben je gemiddeld 22,64 euro kwijt voor een rondje. Uit het onderzoek van de horeca-adviseur blijkt verder dat liefhebbers van frisdrank het goedkoopst uit zijn in onze provinciehoofdstad. Een glaasje cola kost hier slechts 2,33 euro.

Ranglijst
Maastricht staat net als vorig jaar op de vijftiende plek op de ranglijst. Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is 25,10 euro. Den Haag (24,38 euro) en Den Bosch (24 euro) volgen op plek twee en drie. In Zwolle ben je het voordeligst uit. Daar kost een rondje 21,35 euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen