Overslaan en naar de inhoud gaan

Terrasbezoek Maastricht iets duurder, maar onder gemiddelde

Geplaatst opvrijdag 20 juli 2018 - 8:37

Een bezoek aan het terras in Maastricht is iets duurder geworden dan vorig jaar. Een rondje kost nu 22,03 euro. Dat is een stijging van 2,2 procent.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van onderzoek horeca-adviseur Van Spronsen & Partners, dat de consumptieprijzen heeft onderzocht in 21 grote steden.

Lichte stijging
Vorig jaar was je in Maastricht nog 21,55 euro kwijt voor twee koffie, twee glazen fris, twee bier en twee rosé. De prijs is dus met 48 cent gestegen. Ondanks deze stijging blijft Maastricht wel onder het landelijk gemiddelde. In de grote steden ben je gemiddeld 22,64 euro kwijt voor een rondje. Uit het onderzoek van de horeca-adviseur blijkt verder dat liefhebbers van frisdrank het goedkoopst uit zijn in onze provinciehoofdstad. Een glaasje cola kost hier slechts 2,33 euro.

Ranglijst
Maastricht staat net als vorig jaar op de vijftiende plek op de ranglijst. Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is 25,10 euro. Den Haag (24,38 euro) en Den Bosch (24 euro) volgen op plek twee en drie. In Zwolle ben je het voordeligst uit. Daar kost een rondje 21,35 euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen