terrasregel

Burgemeesters maken afspraak over veelbesproken terrasregel

Horecaondernemers in Midden- en Noord-Limburg mogen een overkapping of luifel gebruiken op het terras, zolang er maar minimaal 50 centimeter ruimte zit tussen die overkapping en de bovenkant van een eventuele zijwand.

De luifel en afscheiding van café Oppe Platz
Onduidelijkheid rondom terrasregels: gemeenten in overleg

Er is onduidelijkheid over een regel die de overheid oplegt aan eigenaren van terrassen. De regel gaat over ventileren: of de bovenkant van het terras moet open zijn óf drie zijkanten open.

Terras drukte Vrijthof
Terrassen weer open: 'Hier hebben we naar uitgekeken'

De terrassen zijn vanaf woensdag officieel weer open. Om 12:00 uur mochten horecaondernemers met een terras hun eerste klanten weer een drankje en een lunch serveren.

Boetes in druk Stadspark Maastricht (27 april 2021)
Penn blikt terug op Koningsdag: 'Heel tevreden'

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht blikt met een tevreden gevoel terug op Koningsdag.

Terrassen mogen weer open Maastricht (28 april 2021)
Maastricht roept Belgen op geen terrasje te komen pikken

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht hoopt dat Belgen woensdag niet naar de terrassen in haar gemeente komen.

terras
Horeca maakt zich klaar voor openen terrassen

In onder andere Venray en Maastricht wordt dinsdag de laatste hand gelegd aan het heropenen van de terrassen.

Terrassen Maastricht Kesselskade
Versoepelingen horeca: 'Kabinet kan er niet meer omheen'

Het kabinet lijkt op versoepelingen aan te koersen. Dit laten ingewijden aan de NOS weten.

Terras, coronavirus, afgesloten, dicht, horeca, precariobelasting (stock)
Roermond matst horeca met lastenverlichting

Roermondse horecaondernemers hoeven in 2021 geen belasting te betalen over terrassen die op gemeentegrond staan. Ook mogen ze tijdelijke terrasoverkappingen plaatsen en hun terras vergroten.

terras sittard
Sittardse horeca houdt stil protest tegen coronaregels

Horecaondernemers hielden vrijdagmiddag een stil protest op de markt in Sittard.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane