stock dienblad terras horeca bier

Misset: Helden heeft beste terras van Limburg

Het terras van De Zoes in Helden is volgens de jaarlijkse Terras Top 100 van horecaplatform Misset het op een na beste terras van Nederland en het beste van Limburg.

Vrijthof Maastricht
Waslijst aan klachten: omwonenden kritisch over Vrijthof

Een aantal omwonenden van het Vrijthof in Maastricht heeft zijn beklag gedaan over de forse uitbreiding van de terrassen op het plein. "Het visitekaartje van Maastricht, het mooiste plein van Nederland, wordt ernstig aangetast in zijn fysieke verschijning."

Auto in beslag genomen terras Gennep (3 juni 2020)
Automobilist terrasongeval Gennep wordt vervolgd

De man uit Ottersum die vorig jaar met zijn auto op een druk terras inreed in Gennep, wordt vervolgd.

Oranje kijken in Maaseik 13 jun 2021
Voetbal kijken op het plein? Ook niet in Maaseik

Oranjefans die op een vol plein de Nederlandse verrichtingen op het EK willen bekijken, hoeven dat niet te proberen in Maaseik.

Foto terras
Chalet Bergrust leent terras uit aan terrasloze café's

Het op de Sint Pietersberg in Maastricht gelegen Chalet Bergrust leent zijn terras de komende dagen uit aan horecazaken zonder terras.

Een terras in Echt kreeg een waarschuwing voor het gebruik van de luifel
Burgemeesters maken afspraak over veelbesproken terrasregel

Horecaondernemers in Midden- en Noord-Limburg mogen een overkapping of luifel gebruiken op het terras, zolang er maar minimaal 50 centimeter ruimte zit tussen die overkapping en de bovenkant van een eventuele zijwand.

De luifel en afscheiding van café Oppe Platz
Onduidelijkheid rondom terrasregels: gemeenten in overleg

Er is onduidelijkheid over een regel die de overheid oplegt aan eigenaren van terrassen. De regel gaat over ventileren: of de bovenkant van het terras moet open zijn óf drie zijkanten open.

Terras drukte Vrijthof
Terrassen weer open: 'Hier hebben we naar uitgekeken'

De terrassen zijn vanaf woensdag officieel weer open. Om 12:00 uur mochten horecaondernemers met een terras hun eerste klanten weer een drankje en een lunch serveren.

Boetes in druk Stadspark Maastricht (27 april 2021)
Penn blikt terug op Koningsdag: 'Heel tevreden'

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht blikt met een tevreden gevoel terug op Koningsdag.

Terrassen mogen weer open Maastricht (28 april 2021)
Maastricht roept Belgen op geen terrasje te komen pikken

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht hoopt dat Belgen woensdag niet naar de terrassen in haar gemeente komen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten