Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Terpstra wint Profspektakel Buchten nipt van Teunissen

Geplaatst opvrijdag 15 juni 2018 - 17:54

Wielrenner Niki Terpstra heeft met een klein verschil de sprint tijdens het Profspektakel Buchten gewonnen.

De wielrenner wist de winst op het nippertje uit de handen van Limburger Mike Teunissen te houden.

Blikvanger
Na het afhaken van de Ster ZLM Toer koos het wielercomité in Buchten voor een profcriterium. Niki Terpstra was als winnaar van de Ronde van Vlaanderen de grote blikvanger van het lokale rondje rond de kerk.

Video: L1/1Limburg

Belangstelling
Mike Teunissen, die dus als tweede over de finish kwam, rijdt een opvallend sterk seizoen. Door zijn prestaties staat de wielrenner uit Ysselsteyn in de belangstelling van verschillende wielerploegen. "Ik krijg waarschijnlijk nooit meer zoveel geïnteresseerde wielerploegen als nu."

Foto: L1/ Edwin Vossen

Wielertoekomst
Teunissen wilde in Buchten nog niets zeggen over zijn wielertoekomst. Zijn contract bij Sunweb loopt af. De ploeg Bahrain Merida zou zich gemeld hebben, maar daar wilde hij nog niets over kwijt.

Voorzitter Frans Hoedemakers liet vrijdag weten dat hij uiterlijk voor 1 november van Ster ZLM wil horen of de profwedstrijd in 2019 wél doorgaat.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen