Overslaan en naar de inhoud gaan

Terpstra is het niet eens met keuze voor Dumoulin

Geplaatst opmaandag 24 november 2014 - 23:02

"Ik ben verrast. Ik dacht dat het wel voldoende was wat ik dit jaar heb laten zien." Dat zei Niki Terpstra maandag nadat Tom Dumoulin werd uitgeroepen tot wielrenner van het jaar.

Terpstra geeft toe dat hij maandag naar Den Bosch reed in de veronderstelling voor de tweede keer in zijn loopbaan te worden uitgeroepen tot Wielrenner van Jaar.

Kritische Terpstra
De keuze voor Maastrichtenaar Dumoulin viel dan ook niet goed bij de winnaar van Parijs-Roubaix. "Misschien ben ik niet lief genoeg, misschien denken ze terug aan 2012." Terpstra werd toen wel verkozen, maar had zich vooraf kritisch uitgelaten over de keuze voor de genomineerden.

Parijs-Roubaix
De Noord-Hollander won dit jaar Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Qatar, maar vooral door zijn zege in de klassieker Parijs-Roubaix leek de Gerrit Schulte Trofee voor hem klaar te staan. De keuze viel echter op Dumoulin.

Dumoulin ook verrast
Dumoulin gaf zelf ook aan verrast te zijn door de uitslag. ​"Ik ben wel een beetje verbaasd", erkende hij. "Met Niki met Parijs-Roubaix en Lars met zijn winst in een Touretappe moest ik concurreren met twee renners met twee echte uitschieters. Ik heb het meest constante seizoen gereden. Blijkbaar wordt dat gewaardeerd."

Eerste winst
Voor Dumoulin (24) was het de eerste keer dat hij de verkiezing won. Behalve Terpstra waren Lars Boom, mountainbiker Michiel van der Heijden en veldrijder Lars van der Haar zijn concurrenten.

Opvolger Mollema
Dumoulin brak dit jaar door als internationaal erkend tijdrijder. Hij won zijn eerste koers als beroepsrenner in de race tegen de klok in het Critérium International, werd nationaal kampioen op het onderdeel, won de tijdrit in de Eneco Tour en werd derde bij het WK tijdrijden in Ponferrada. Dumoulin werd de opvolger van Bauke Mollema.

Oud-renners kiezen voor Dumoulin
De keuze wordt bepaald door de in de Club 48 verzamelde oud-renners, terwijl ook via De Telegraaf gestemd kon worden. De lezers van die krant gaven de voorkeur aan Terpstra, maar de invloed van de oud-renners bracht de hoofprijs bij Dumoulin: 'the next big thing', zoals wereldkampioen tijdrijden Bradley Wiggins hem al omschreef.

Lees ook: Tom Dumoulin gekozen tot wielrenner van het jaar.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Tom Dumoulin gekozen tot wielrenner van het jaar
Wordt Tom Dumoulin weer Wielrenner van het Jaar?
Video: Joop Zoetemelk wil Tom Dumoulin naar de Tour
Tom Dumoulin weer genomineerd voor renner van het jaar
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen